Σελιδοδείκτες στα σχολικά βιβλία: πως θα τους βάλετε

πως θα ντύσω τα σχολικά βιβλία

Οι σελιδοδείκτες στα σχολικά βιβλία των παιδιών μου έχουν πια καθιερωθεί. Όταν πήγε η μεγάλη μου κόρη Α΄δημοτικού, η δασκάλα πρότεινε στους γονείς να ντύσουμε τα βιβλία των παιδιών και να βάλουμε και σελιδοδείκτες. Και είχε πολύ δίκιο καθώς βοηθάνε τα παιδιά να οργανωθούν καλύτερα. Επίσης βοηθάνε εμάς τους γονείς να ξέρουμε που ακριβώς βρίσκονται σε κάθε βιβλίο τα παιδιά μας, ακόμα κι αν εκείνα δεν θυμούνται να μας πουν. Πάμε όμως πρώτα να σας δείξω πως ντύνω εύκολα τα σχολικά βιβλία και μετά τον πιο εύκολο σελιδοδείκτη.

πως να ντύσω τα βιβλία του σχολείου

Σχολικά βιβλία: πως θα τα ντύσω εύκολα

Για να ντύσω εύκολα τα σχολικά βιβλία χρησιμοποιώ τα παρακάτω:

-Έτοιμα κομμένα διάφανα αυτοκόλλητα (όχι ρολό)

-Έναν μεγάλο χάρακα (είναι καλύτερος από τη χρήση πιστωτικής κάρτας)

-Ψαλίδι

Παίρνω ένα από τα έτοιμα κομμένα διάφανα φύλλα, αφαιρώ τη μεσαία λωρίδα και τοποθετώ στο σημείο αυτό τη ράχη του βιβλίου. Μετά αφαιρώ τη μία πλευρά του αυτοκόλλητου και με το χάρακα το στρώνω το εξώφυλλο του βιβλίου.

πως να ντύσω τα βιβλία του σχολείου

Με το ψαλίδι κόβω το διάφανο αυτοκόλλητο σε κάποια σημεία (τέλος της ράχης , γωνίες) και το διπλώνω στην εσωτερική πλευρά του εξώφυλλου. Επαναλαμβάνω για το οπισθόφυλλο.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ). Ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

ντύνω τα σχολικά βιβλία

Σελιδοδείκτες στα σχολικά βιβλία: πως θα τους βάλετε

Αφού έχω ντύσει τα σχολικά βιβλία, οι σελιδοδείκτες είναι “piece of cake”, που λένε και οι Άγγλοι! Για να βάλω λοιπόν σελιδοδείκτες θα χρειαστώ:

-Λεπτή κορδέλα (η λεπτή είναι πιο εύχρηστη για τα παιδιά σε σχέση με την πλατιά)

-Διάφανη ταινία ή σελοτέιπ

-Ψαλίδι

-Αναπτήρα

σελιδοδείκτες για τα σχολικά βιβλία

Κόβω ένα κομμάτι από την κορδέλα, μεγαλύτερο από το ύψος του βιβλίου. Πηγαίνω στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, στην εσωτερική πλευρά και κολλάω με την ταινία τη μία άκρη της κορδέλας. Φέρνω την κορδέλα στην πρώτη σελίδα του βιβλίου και ο σελιδοδείκτης μου είναι έτοιμος!

σελιδοδείκτες για τα σχολικά βιβλία

Πολύ βασική λεπτομέρεια είναι ότι καίω με τον αναπτήρα την άκρη της κορδέλας που προεξέχει από το βιβλίο για να μην ξεφτίσει!

πως θα ντύσω τα σχολικά βιβλία

Καλή σχολική χρονιά!

Σας φιλώ….

Δείτε επίσης

-Πώς να απασχολήσεις το μικρό αδερφάκι όταν το μεγαλύτερο παιδί διαβάζει;

-Πότε να ξεκινήσει το παιδί μου ξένη γλώσσα

-5 συμβουλές για να μεγαλώσουμε έξυπνα παιδιά

-Μαμά φοβάμαι το σκοτάδι – πώς το αντιμετωπίζω

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης (8 ετών) και της Έλλης (5,5 ετών) και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link