Η Σαλάτα οσπρίων με σάλτσα ταχινιού είναι θα έλεγα ένα πεντανόστιμο πιάτο, πολύ δυναμωτικό και υγιεινό! Εκτός από γευστική είναι επίσης χορταστική σαλάτα και αποτελεί ένα κανονικό και πλήρες γεύμα.
Σαλάτα οσπρίων με σάλτσα ταχινιού
Υλικά:
- 100 γρ. ρεβύθια
- 100 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 100 γρ. φακές
- 100 γρ. κινόα
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα μιξ
- 10 ντοματίνια
- 1 αγγούρι
- 2 κ.σ καλαμπόκι
- 1 φινόκιο
- 1 καρότο
Για την σάλτσα:
- 2 κ.σ ταχίνι
- 2 κ.σ χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ μπαλσάμικο ξίδι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κ.σ αλάτι
Εκτέλεση:
Έχουμε μουδιάζει καλά τα ρεβύθια και τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Βράζουμε όλα τα όσπρια και την κινόα χωριστά για όσο χρειάζεται. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε την πράσινη σαλάτα με τα χέρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη, το αγγούρι με μακριές λωρίδες, ιδανικά στο μαντολίνο και το φινόκιο σε λεπτές ροδέλες.
Για τη σάλτσα ταχινιού, σε ένα μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κάτω κάτω την πράσινη σαλάτα και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού και απολαμβάνουμε.
Από εδώ και πέρα βρίσκουμε πλέον πολλά φρέσκα λαχανικά. Αξίζει λοιπόν, να βάζουμε τη φαντασία μας και να δημιουργούμε σαλάτες με κάθε είδους λαχανικό της επιλογής μας. Πραγματικά είναι τόσο γευστικές και χορταστικές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αλλά πιάτα.
Επίσης είναι ιδανικές για τα παιδιά που δεν αγαπούν πολύ τα όσπρια γιατί μπορούν να τα δοκιμάσουν με κάπως διαφορετικό και πολύχρωμο τρόπο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης