Λασταριστά ρολά κανέλας με επικάλυψη κρέμας τυριού, όνειρο! Δεν θα σου πω πολλά, μόνο ότι θα τα λατρέψεις και δεν θα μείνει τίποτα για την επόμενη μέρα! Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικα.
Ρολά κανέλας με επικάλυψη κρέμας τυριού
Υλικά
Για τη ζύμη:
150 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
550 γρ. αλεύρι
1 βανίλια
1 κ.γ κανέλα
Για την γέμιση:
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
20 γρ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Στον κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.σ ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο, βανίλια και κανέλα και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια μαστιχωτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Βάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε και αφήνουμε για 1-2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
2.Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πάστα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο 30*60 εκ. Και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση. Τυλίγουμε, και κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια.
3.Βάζουμε σε βαθύ ταψί με αντικολλητικό χαρτί με 2 εκ. απόσταση ή σε ατομικά φορμάκια βουτυρωμένα. Καλύπτουμε και αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου. Ψηνουμε στους 175 βαθμούς, αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
4.Όσο ψήνονται ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης πολύ καλά. Βγάζουμε τα ρολά από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά και όσο είναι ζεστά απλώνουμε την κρέμα τυριού σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα και σερβίρουμε!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Καλή επιτυχία και καλό απόλαυση!!
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης