Πως να προστατέψετε τις ηλεκτρικές συσκευές από τους κεραυνούς

pos_na_prostatepseis_tis_ilektrikes_sou_suskeves_apo_ton_keravno_mylittleworldgr

Μην αφήσετε μια αστραπή να καταστρέψει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας στο σπίτι σας. Ολοένα και πιο συχνά παρατηρούμε ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας.

Μια αρκετά μεγάλη καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο εξωτερικό ενός σπιτιού, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες του σπιτιού με πολλές σημαντικές, ίσως και ακριβές βλάβες.

Αλλά, είναι επίσης πιθανό, μια καταιγίδα να δημιουργήσει ένα πρόβλημα στο εσωτερικό του σπιτιού που είναι εξίσου δαπανηρό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χτυπήσει μια αστραπή σε έναν κοντινό ηλεκτρικό πόλο και να προκαλέσει βλάβη σε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές.

Ωστόσο είναι δυνατόν, να αποτρέψετε τις επισκευές ηλεκτρικών συσκευών με πολύ απλές μεθόδους που θα κοστίζουν λιγότερο από την αντικατάσταση τους μετά από μια καταιγίδα.

pos_na_prostatepseis_tis_ilektrikes_sou_suskeves_apo_ton_keravno_mylittleworldgr

Βγάλτε τις ηλεκτρικές συσκευές από το ρεύμα

Ο ευκολότερος και πιο προφανής τρόπος για να διατηρήσετε τις υπερτάσεις που προκαλούνται από αστραπές, είναι να αποσυνδέσετε όλες τις συσκευές προτού χτυπήσει η καταιγίδα. Απλά πηγαίνετε γύρω από το σπίτι, ψάξτε για ένα καλώδιο στην πρίζα, και απλά αποσυνδέστε το. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν πρόκειται να πάτε ένα ταξίδι. Το να τα αφήσετε όλα συνδεδεμένα ενώ είστε μακριά είναι ένας περιττός κίνδυνος.

Η μόνη εξαίρεση είναι ο δρομολογητής WiFi του σπιτιού σας. Μερικά άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και να συνδέονται στο διαδίκτυο χωρίς WiFi. Αλλά αν το οικιακό σας δίκτυο είναι το μόνο μέσο σύνδεσης στον ιστό, είναι πιθανότατα μια κακή ιδέα να το απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Αποκτήστε προστασία από κεραυνούς

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν και την ιστορία του. Ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν έβαλε μεταλλικά κλειδιά στον χαρταετό του και τον πέταξε ψηλά κατά τη διάρκεια καταιγίδων για να δει αν το μέταλλο μπορεί να προσελκύσει κεραυνούς. Γνωρίζατε ότι αυτό το πείραμα ενέπνευσε το σύγχρονο κεραυνό; Ακριβώς τη στιγμή που ο Φράνκλιν πέταξε χαρταετούς σε καταιγίδες, οι άνθρωποι άρχισαν να βάζουν μεταλλικούς στύλους στις στέγες τους. Έτσι αποτρέπουν τον κεραυνό να χτυπήσει στα πιο ευάλωτα μέρη του σπιτιού τους.

Η προστασία από κεραυνούς επίσης αποτρέπει την μεγάλη ένταση του ρεύματος να χτυπήσει συσκευές, διατηρώντας τις πιθανότητες για αύξηση της ισχύος στο ελάχιστο.

Μην βασίζεστε σε φθηνά προστατευτικά

Δυστυχώς, δεν μπορείτε απλώς να ψάξετε στο διαδίκτυο και να βρείτε πολλά φθηνά προστατευτικά από κεραυνούς. Θα σας προστατεύσουν από τις πιο μικρές αιχμές ισχύος, σίγουρα. Ωστόσο, τα περισσότερα προστατευτικά μπορούν να χειριστούν μόνο μικρά κύματα ηλεκτρικής ισχύος. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει ένα προστατευτικό κύματος ενάντια σε ηλεκτρικό χτύπημα που είναι περισσότερο από 250.000 φορές πιο ισχυρό από αυτό που εκτιμάται ότι μπορεί να χειριστεί.

Τα προστατευτικά αυτά μπορούν να προστατεύσουν τις συσκευές σας από μακρινές αστραπές και καθημερινές υπερτάσεις.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

.

Δείτε επίσης

Εύκολες ασκήσεις στο σπίτι για πολυάσχολες μαμάδες

askiseis_sto_spiti_gia_poluasxoles_mamades_mylittleworldgr

.

Πως θα μάθει το παιδί μου την ώρα

pos_tha_mathei_to_paidi_mou_tin_ora_mylittleworldgr

.

Ο εγκέφαλος των παιδιών δεν είναι φτιαγμένος για να γράφει και να διαβάζει

O_egkefalos_ton_paidion_mylittleworldgr

Photo via pexels.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link