Πού πήγε η γιαγιά; Βιβλίο-πρόταση

Πού πήγε η γιαγιάq

Το βιβλίο “Πού πήγε η γιαγιά” μιλάει για ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα, την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Είναι ένα θέμα που οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουμε πως να αντιμετωπίσουμε, τι λόγια να πούμε σε ένα μικρό παιδί και πως να το καθησυχάσουμε.

Πού πήγε η γιαγιά

Η απώλεια, δηλαδή ο θάνατος, έχει να κάνει με το χαμό ενός αγαπημένου μας προσώπου, συγγενούς ή φίλου, αλλά και ενός κατοικίδιου. Και σε αυτή την περίπτωση είναι εξίσου δύσκολο για ένα παιδί να κατανοήσει ότι δεν θα ξαναδεί το αγαπημένο του ζωάκι.

Πού πήγε η γιαγιά

Η πρώτη μεγάλη απώλεια που βίωσε η μεγάλη μου κόρη ήταν ο χαμός του συμμαθητής της όταν ήταν στην Α΄ Δημοτικού. Πραγματικά ευχόμουν να ήξερα περισσότερα για το πως θα χειριστώ ένα τόσο δύσκολο θέμα. Θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς θα έπρεπε να πω στο παιδί μου εκείνες τις ημέρες. Βέβαια έψαξα, ρώτησα κι έμαθα, όμως θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα αν ήμουν ήδη προετοιμασμένη.

Πού πήγε η γιαγιά

Κι αυτός είναι ο λόγος που σας προτείνω το βιβλίο “Πού πήγε η γιαγιά”. Πρόκειται για ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA), γραμμένο με ευαισθησία και εικονογραφημένο με τρυφερότητα. Εξηγεί με λέξεις κατανοητές την έννοια της απώλειας, καθησυχάζει το παιδί και του μαθαίνει ότι η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.

βιβλίο για την απώλεια

Πολύ σημαντικό είναι ότι στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε σημείωμα για του γονείς. Το σημείωμα αυτό είναι αρκετά αναλυτικό, καθώς περιέχει περισσότερες οδηγίες για τους γονείς και το πώς πώς να μιλήσουν στο παιδί για τον θάνατο και πώς να απαντήσουν στις ερωτήσεις του.

Πού πήγε η γιαγιά;

Συγγραφέας: Dr Bonnie Zucker

Εκδότης: Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα

Εικονογράφηση: Kim Fleming

Σελίδες: 32

Καλό διάβασμα!

Σας φιλώ…

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

-Βιβλίο-πρόταση: Που πήγε ο παππούς;

Παρακαλώ, μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι: Βιβλίο-πρόταση

-Fingerprint activities: Βιβλίο Δραστηριοτήτων

-Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ: Βιβλίο-πρόταση

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link