Ο ξεχωριστός Μέλλιος: Βιβλίο – πρόταση με cd

o_xehoristos_mellios_mylittleworldgr

Το βιβλίο “Ο ξεχωριστός Μέλλιος” της συγγραφέως και φίλης Έφης Φωτεινού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρισιάνου, έχει ήδη γίνει ένα από τα αγαπημένα μας βιβλία. Τα κορίτσια μου από την πρώτη στιγμή που έπιασαν στα χέρια τους τον ξεχωριστό Μέλλιο τον αγκάλιασαν και τον αγάπησαν γιατί είναι μια ιστορία μοναδική όπως εκείνος. Η ιστορία του βιβλίου μιλάει με πολύ τρυφερό τρόπο για την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας.

o_xehoristos_mellios_mylittleworldgr

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Μέλλιος είναι ένας μικρός Ιππόκαμπος λίγο διαφορετικός από τους άλλους. Αντί να έχει ένα μεγάλο πτερύγιο για να κολυμπάει γρήγορα και γλιστράει μέσα στο νερό, έχει δύο μικρά πτερύγια που τον κάνουν να κολυμπάει αργά. Αυτό τον στενοχωρεί πολύ γιατί τον δυσκολεύει στο παιχνίδι με τους φίλους τους και τον κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά.

Η μαμά του είναι πάντα δίπλα του και τον ενθαρρύνει γιατί είναι είναι ξεχωριστός! Και στα ξεχωριστά πλάσματα συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα. Πράγματι μια μέρα ο Μέλλιος συναντάει στον βυθό μια μικρή νεράιδα, η οποία ζητάει τη βοήθειά του. Μαζί της θα ζήσει μια φοβερή περιπέτεια που θα τον κάνει να αισθανθεί ακόμα πιο ξεχωριστός!

“Ο ξεχωριστός Μέλλιος”

o_xehoristos_mellios_mylittleworldgr

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πλούσια, με καταπληκτικά σχέδια και χρώματα που εξάπτουν τη φαντασία των μικρών αναγνωστών.

Το βιβλίο συνοδεύεται και από CD με τη ζωηρή αφήγηση από την ηθοποιό Λίνα Σακκά και μουσική με την υπογραφή της Βίκυς Παπαηλιού. Σαν μαμά θα ήθελα να εστιάσω στο ακουστικό κομμάτι του βιβλίου γιατί θεωρώ ότι βοηθάει πολύ τα παιδιά να μάθουν να ακούνε.

o_xehoristos_mellios_mylittleworldgr

Ειδικά στην εποχή μας που η εικόνα είναι πόλος έλξης των μικρών παιδιών, το να μάθουν να ακούνε είναι ακόμα πιο σπουδαίο. Γιατί έτσι τα βοηθάμε να αναπτύξουν τη φαντασία τους χωρίς να τα περιορίζουμε. Εξίσου σημαντικό είναι να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά να παρακολουθούν την αφήγηση των παραμυθιών από cd. Έτσι είναι καλύτερα προετοιμασμένα για το σχολείο που απαιτείται να ακούνε τον δάσκαλο να παραδίδει το μάθημα.

o_xehoristos_mellios_mylittleworldgr

“Ο ξεχωριστός Μέλλιος”

Συγγραφέας: Έφη Φωτεινού

Εκδόσεις: Παρισιάνου

Εικονογράφος: Παναγιώτης Τσαούσης

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6+

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε: Βιβλίο – πρόταση

mexri_nagkaliastoume_mylittleworld.gr

Η Μυρτώ και το βουνό: Βιβλίο – πρόταση

i_mirto_kai_to_vouno_mylittleworldgr

Οικογένεια είναι: Βιβλίο – πρόταση

Oikogeneia_einai_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link