Μπορεί να τη λες μπατζίνα, τεμπελόπιτα, πίτα χωρίς φύλλο και πολλά άλλα! Όπως και να τη λες το σίγουρο είναι ότι είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και αξίζει να τη φτιάξεις!
Μπατζίνα ή τεμπελόπιτα
Υλικά
750 γρ. κολοκυθακια τριμμένα
300 γρ. αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα 200 γρ. κίτρινο αλεύρι για πίτες και 100 γρ. για όλες τις χρήσεις)
300 γρ. φέτα σπασμένη στο χέρι
100 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για ράντισμα από πάνω
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Αφού τρίψουμε τα κολοκυθάκια τα αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε για 5′ να βγάλουν την πολλή υγρασία τους. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2.Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
4.Βάζουμε στη ζύμη, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει καλά.

5.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στην κάτω σχάρα του φούρνου, με αέρα και αντιστάσεις για 50′ λεπτά με μια ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
6.Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης

.
Φοκάτσια, το νόστιμο, μυρωδάτο ψωμί

.
Πρέτσελ: το νόστιμο κολατσιό για το σχολείο και τη δουλειά
