Μαλακά μπισκότα λεμονιού με παπαρουνόσπορο σου προτείνω κι αν τα δοκιμάσεις σίγουρα θα ενθουσιαστείς! Είναι νόστιμα, με γεμάτη γεύση κι αρκετά εύκολα και γρήγορα για να τα φτιάξεις. Πάμε να σου πω τη συνταγή!
Μαλακά μπισκότα λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- Ξύσμα δύο λεμονιών
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 3 κ.γ παπανρουνόσπορο
Για το γλάσο:
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
1.Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αφρατέψουν.
2.Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
3.Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον παπαρουνόσπορο και το αλάτι. Ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει το μείγμα.
5. Πλάθουμε μπισκότα όσο ένα καρύδι, τα πατάμε ελαφρώς και βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αρκετά αραιά γιατί απλώνουν αρκετά στο ψήσιμο.
6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 14 λεπτά. Βγαίνουν αρκετά μαλακά από τον φούρνο, όσο κρυώνουν όμως σκληραίνουν ελαφρά. Παραμένουν όμως και πάλι αφράτα.
7.Για το γλάσο, ανακατατεύουμε την άχνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει παχύρρευστο μείγμα, και αφού κρυώσουν καλά, βουτάμε κάθε μπισκότο με την «καλή» του πλευρά. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον παπαρουνόσπορο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Pancake καρύδας με σάλτσα από φράουλες
.
Πάστα φλόρα νηστίσιμη και πεντανόστιμη!
.