Μαθησιακές Ευκολίες: Βιβλιο – εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς

mathisiakes_eukolies_mylittleworldgr

Το βιβλίο “Μαθησιακές Ευκολίες” του Ειδικού Παιδαγωγού / Συγγραφέα Φώτη Παπαναστασίου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού ή του γονιού. Στόχος του είναι να βοηθήσει τους μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκήτους πορεία. Ταυτόχρονα, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Όλα τα παιδιά στα πρώτα σχολικά τους χρόνια αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες καθώς έρχονται με μια νέα πραγματικότητα. Καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα απαιτητικό και πολύπλοκο μαθησιακό έργο και να σταθούν στο ύψος των προσδοκιών των γονιών και των δασκάλων τους. Κάποια παιδιά προσαρμόζονται πιο εύκολα και αναπτύσσουν μηχανισμούς και δεξιότητες που τους επιτρέπουν να έχουν μια ομαλή κι επιτυχημένη ακαδημαϊκήπορεία. Ωστόσο, υπάρχουν και παιδιά που εμφανίζουν είτε ήπιες είτε ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Κι εκεί η βοήθεια και υποστήριξη του γονιού και του εκπαιδευτικού είναι καθοριστικής σημασίας.

Εδώ λοιπόν “έρχεται” το βιβλίο “Μαθησιακές Ευκολίες” για να κάνει κυριολεκτικά τα δύσκολα, εύκολα!

mathisiakes_eukolies_mylittleworldgr

Μαθησιακές Ευκολίες

Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται η συμπτωματολογία και οι ενδείξεις των μαθησιακών δυσκολιών. Ταυτόχρονα δίνονται σαφείς οδηγίες και τεχνικές για την υποστήριξη μαθητών με Ειδικές Μαθησιακές Ευκολίες στο σχολείο ή στο σπίτι. Παρουσιάζονται επίσης εργαλεία ανίχνευσης των μαθησιακών δυσκολιών στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Εξάλλου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δυσκολίες αρχίζουν να γίνονται εμφανείς από την προσχολική ηλικία.

mathisiakes_eukolies_mylittleworldgr

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται ο ασκήσεις παρέμβασης και υποστήριξης οι οποίες διακρίνονται ως εξής:

  • Ασκήσεις οπτικής αντίληψης
  • Ασκήσεις ακουστικής αντίληψης
  • Ασκήσεις μνήμης
  • Ασκήσεις φωνολογικής ενημερότητας
  • Ασκήσεις γραπτού λόγου και ανάπτυξης λεξιλογίου
  • Ασκήσεις ανάγνωσης και κατανόησης

Οι ασκήσεις αρχικά είναι απλές αλλά σιγά σιγά αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η πολυπλοκότητά τους.

Μαθησιακές Ευκολίες

mathisiakes_eukolies_mylittleworldgr

Το βιβλίο “Μαθησιακές Ευκολίες” βρίσκεται στην 7η έκδοσή του κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Η θεωρία του αποσαφηνίζει αρκετά ερωτήματα γονιών κι εκπαιδευτικών. Ενώ οι ασκήσεις του δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να αντιληφθεί αμέσως την επιτυχία και την πρόοδο. Αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο και επιθυμία για να συνεχίσει τη διαδικασία της παρέμβασης. Εξάλλου, όλες οι ασκήσεις έχουν δοκιμαστεί για πολλά χρόνια σε παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και τα αποτελέσματα ήταν θετικά και πολύ ενθαρρυντικά.

Απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς.

Το βιβλίο Μαθησιακές Ευκολίες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο και θα το βρείτε σε όλα τα διαδικτυακά και φυσικά βιβλιοπωλεία.

Αν σας άρεσε το άρθρο αυτό μοιραστείτε το κι ακολουθήστε μας:
Instagram
Tik Tok
Facebook
Newsletter

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

ΔΕΠΥράζει: Πολύτιμος οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς

Depyrazei_mylittleworldgr

.

Dyslexia Box: το νέο Book Project του Φώτη Παπαναστασίου

Dyslexia_box_mylittleworldgr

.

Συνέντευξη με τον Ειδικό Παιδαγωγό/Συγγραφέα κ. Φ. Παπαναστασίου

F.Papanastasiou_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link