Κουραμπιέδες που μοσχομυρίζουν βούτυρο και ανθόνερο

kourampies_aromatikos_mylittleworldgr

Σήμερα σου έχω τους πιο νόστιμους, αρωματικούς κουραμπιέδες που λιώνουν στον στόμα! Μοσχομυρίζουν βούτυρο και ανθόνερο, και θα κάνουν το σπίτι να μυρίσει λίγο παραπάνω Χριστούγεννα! Πάμε να σου πω τη συνταγή αναλυτικά!

Αρωματικοί κουραμπιέδες

Υλικά

-300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (το αληθινό βούτυρο, όχι κάποιο υποκατάστατο, μην το δοκιμάσεις καν αλλιώς)
-90 γρ. ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και άλλα 300 γρ. για το πασπάλισμα
-150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
-1 βανίλια σε σκόνη
-20 γρ. κονιάκ
-1 κ.γ ανθόνερο
-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

1.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο (εγώ το άφησα έξω ένα ολόκληρο βράδυ) και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για τουλάχιστον 15 λεπτά. Πρέπει να χτυπήσουμε πολύ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει πολύ αφράτο. Όσο πιο πολύ χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτοι θα βγουν οι κουραμπιέδες.

2.Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, χαμηλώνοντας στη χαμηλή ταχύτητα το μίξερ. Συνεχίζουμε με το κονιάκ και το ανθόνερο.

3.Σπάμε τα αμύγδαλα με χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, ή σε σακουλάκι χτυπώντας με έναν πλάστη, και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με το αλεύρι και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

4.Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια 35 γραμμαρίων, πατάμε με το δάχτυλο μας ελαφρά και αφήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου.

kourampies_aromatikos_mylittleworldgr

5.Θελουμε να παραμείνουν άσπροι οι κουραμπιέδες, όποτε μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τους βγάζουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

6.Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε άχνη ζάχαρη, και βυθίζουμε λίγους λίγους τους κουραμπιέδες να ασπρίσουν. Βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Βασιλοπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη

vasilopita_mylittleworldgr

Μπισκότα βουτύρου με σπιτική μαρμελάδα μήλο

mpiskota_vouturou_mylittleworldgr

.

Μπισκότα Gingerbread μελιού, η πιο νόστιμη συνταγή

mpiskota_gingerbread_meliou_mylittleworldgr

.

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link