Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο με σος γιαουρτιού! Ένα απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, ελαφρύ κι απολαυστικό, με μια δροσερή σος είναι οτι πρέπει για τις ζεστές ημέρες!
Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο
Υλικά
- 8 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3/4 φλ. ρύζι γλασέ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγα κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για της σος:
- 200 γρ. γιαουρτι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1.Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και κρατάμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το μισό εσωτερικό από τα κολοκυθάκια. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.
2.Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό εντελώς.
3.Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια σχεδόν μέχρι πάνω αφήνοντας λίγο κενό γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και κλείνουμε με τα καπάκια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη, αλάτι, βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό και κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.
4.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα ακόμη μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
5.Για της σος πολύ απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα τους.
Σερβίρουμε με μια γενναία δόση από της σος.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ). ).
Δείτε επίσης
Σαλάτα οσπρίων με σάλτσα ταχινιού
.
.