Η Κερασόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά! Για την ακρίβια μετά τη φράουλομανία ξεκινάει η περίοδος της κερασομανίας! Ποτέ δεν μπορώ να καταλήξω ποιο από τα δυο μου αρέσει περισσότερο! Το θέμα είναι ότι και τα δύο είναι τόσο νόστιμα που σε οποία συνταγή μπουν την απογειώνουν! Κερασόπιτα ή clafoutisauxcerises που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι! Απλή, γρήγορη και τόσο νόστιμη για να συνοδέψεις τον καφέ σου! Σκέφτεσαι καλύτερο γλυκάκι;
Κερασόπιτα
Υλικά
- 25 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- 3 αυγά
- 80 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ πούδρα αμυγδάλου
- 70 γρ. ζάχαρη
- Ελάχιστο αλάτι
- 200 γρ. γάλα
- 1 βανίλια σε σκόνη
- Βούτυρο για ταψάκι
Εκτέλεση
1.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και απλώνουμε τα κεράσια.
2.Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία και με ένα απλό σύρμα, απλά θα επιμείνεις λίγο στο χτύπημα των αυγών με το γάλα.
3.Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε στρώσει τα κεράσια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
4.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
.
Tip: Εάν θέλεις να φουσκώσει παραπάνω και να θυμίζει κέικ, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Μπάρες δημητριακών χειροποίητες με βρώμη, σοκολάτα και σταφίδες
.
Κέικ με φρούτα του δάσους και ξηρούς καρπούς
.