Βιβλίο-πρόταση και Διαγωνισμός: Το άπειρο κι εγώ

Τί είναι το άπειρο και πώς το αντιλαμβάνεται ένα μικρό παιδί? Κι αν σε ρωτήσει πώς θα του το εξηγήσεις? “Σ΄αγαπώ μέχρι το άπειρο”, μου λέει η Ελένη! “Έχω άπειρα παιχνίδια”, λέει η Έλλη!Το βιβλίο “Το άπειρο κι εγώ” της συγγραφέως Kate Hosford, των εκδόσεων Παπαδόπουλος είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα για να εξηγήσω στα κορίτσια μου την έννοια του απείρου, που μπορεί στα μαθηματικά να συμβολίζεται με ένα ξαπλωμένο οχτάρι, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια έννοια κάπως ασαφής ακόμα και για εμένα κάποιες φορές!

Η οχτάχρονη Φοίβη, από τον ενθουσιασμό της για τα καινούργια κόκκινα παπούτσια της δεν έχει ύπνο κι έτσι κάθεται στο γρασίδι και παρατηρεί τον ουρανό. Μα πόσα πολλά αστέρια υπάρχουν εκεί πάνω? Εκατομμύρια? Δισεκατομμύρια? Ή μήπως άπειρα?

Την άλλη μέρα στο σχολείο ρωτάει τους φίλους της τη γνώμη τους για το άπειρο. “Είναι ένας γιγάντιος αριθμός που θα μεγαλώνει για πάντα”, της λεέι ο Τσάρλι. “Είναι ένα οχτάρι που ξάπλωσε να πάρει έναν υπνάκο”, της λέει η φίλη της η Σαμάνθα.

Κι όταν ρωτάει τη γιαγιά της, της απαντάει ότι το άπειρο είναι κάτι σαν μια μεγάλη οικογένεια με προπαππούδες, μετά παππούδες, γονείς, παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και πάει λέγοντας. Η Φοίβη συνειδητοποιεί ότι το άπειρο είναι πολύ κοντά στο για πάντα. Κι ύστερα σκέφτεται όλα όσα θα της άρεσε να κάνει για πάντα κι από το μυαλουδάκι της περνάνε υπέροχες σκέψεις. Και πιο υπέροχη από όλες τις σκέψεις της είναι ότι η αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους είναι μεγάλη σαν το άπειρο.

Σιγά σιγά, όλα εξηγούνται για τη μικρή Φοίβη και ταυτόχρονα όλα μένουν αναπάντητα. Το σίγουρο είναι ότι το άπειρο έχει άπειρες έννοιες και κάθε άνθρωπος μπορεί να φτιάξει το δικό του ορισμό και να φανταστεί το άπειρο με άπειρους τρόπους!

Το βιβλίο “Το άπειρο κι εγώ” κάνει μια πρωτότυπη εισαγωγή στη μαθηματική έννοια του απείρου συνδυάζοντάς τη με το συναίσθημα, μέσα από ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά! Η υπέροχη ρετρό εικονογράφηση του βιβλίου δένει πολύ αρμονικά με το κείμενο και μας βοηθά να φανταστούμε όλα όσα σκέφτεται η Φοίβη και οι φίλοι της και ταυτόχρονα να κάνουμε τις δικές μας σκέψεις για την έννοια του απείρου.

Ο τρόπος που συλλαμβάνουν τα παιδιά την έννοια του απείρου είναι μοναδικός, όπως άλλωστε μοναδικός είναι κάθε άνθρωπος. Δοκιμάστε να συζητήσετε με τα παιδιά σας την έννοια του απείρου και θα εκπλαγείτε από τις καταπληκτικές παιδικές σκέψεις!

Συγγραφέας: Hosford Kate

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Swiatowska Gabi

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Σελίδες: 40

Ηλικία: 5+

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρουμε συνολικά δύο αντίτυπα του βιβλίου “Το άπειρο κι εγώ” της συγγραφέως Hosford Kate!

Αν θέλεις να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω Facebook ακολούθησε τους όρους συμμετοχής, κλικ εδώ.

Αν θέλεις να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω Instagram ακολούθησε τους όρους συμμετοχής, κλικ εδώ.

Γενικοί όροι διαγωνισμού.

-Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 22/07/2018.

-Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους όρους σε κάθε μέσο, ακυρώνονται.

-Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.

-Από την κλήρωση θα αναδειχθούν δύο τυχεροί, ένας μέσω Facebook κι ένας μέσω Instagram.

-Ο τυχερός μέσω Facebook θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, ενώ ο τυχερός μέσω Instagram θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Instagram. Οι τυχεροί θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πχ τηλεφωνικώς.

-Αν οι τυχεροί κατοικούν στον νομό Αττικής, θα παραλάβουν τα δώρα τους από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος (Μασσαλίας 14, Αθήνα, καθημερινά 09.00-16.00), ενώ αν κατοικούν στην επαρχία, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

-Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.

-Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog My Little World δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

-Σύμφωνα με το νέο κανονισμό GDPR περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των τυχερών θα λαμβάνονται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη τους και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή/παραλαβή του δώρου τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, ούτε θα χρησιμοποιούνται για άλλον σκοπό πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται.

-Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία και καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link