Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο: Βιβλίο – πρόταση

Ένας-ελέφαντας-το-κάτι-άλλο-mylittleworldgr

“Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο” της Άννη Θεοχάρη, από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, είναι ένα βιβλίο που πρόσφατα αποκτήσαμε και το αγαπήσαμε αμέσως.

Πόσο μας τρομάζει το διαφορετικό? Γιατί θέλουμε τα παιδιά από πολύ νωρίς να τα βάλουμε σε καλούπια που βολεύουν εμάς τους μεγάλους? Και εάν κάποιο θέλει να παρεκκλίνει τι γίνεται? Με όλα αυτά τα θέματα καταπιάνεται το συγκεκριμένο βιβλίο και σε συνδυασμό με την όμορφη και πολύχρωμη εικονογράφηση δημιουργείται ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Ένας-ελέφαντας-το-κάτι-άλλο-mylittleworldgr

Ένα ελέφαντας το κάτι άλλο

Ο “Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο” ζει με τη μαμά του σε μια οικογενειακή ομάδα ελεφάντων κοντά σε μια λίμνη. Συνεχώς ρωτάει τη μαμά του τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Εκείνη του μιλάει για το τι ζώα γίνονται όλοι οι ελέφαντες όταν μεγαλώνουν. Μα εκείνος αρχίζει και νιώθει ότι θέλει να γίνει “κάτι άλλο”. Όταν αυτό γίνεται αντιληπτό από τους άλλους ελέφαντες  η αρχηγός του βάζει τις φωνές και του τονίζει ότι αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα θα πρέπει να παραμείνει ένας συνηθισμένος γκρι ελέφαντας. Και ενώ το μικρό ελεφαντάκι καταπιέζει τον εαυτό του να γίνει αυτό που θέλουν οι άλλοι, σιγά σιγά χάνει το χρώμα του και την όρεξη του για παιχνίδι.

Ένας-ελέφαντας-το-κάτι-άλλο-mylittleworldgr

Μόνο τότε λοιπόν η μαμά του συνειδητοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα με το μικρό της. Έτσι, το παροτρύνει να κυνηγήσει τα όνειρα του χωρίς να να νοιάζεται για το τί θα πουν οι γύρω του. Και έτσι εκείνος από τη χαρά του γίνεται πουά και γεμάτος αυτοπεποίθηση! Ψχνει να βρει αυτό το “κάτι άλλο” που θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει.

Ένας-ελέφαντας-το-κάτι-άλλο-mylittleworldgr

Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο: εντυπώσεις

Είναι ένα βιβλίο γραμμένο σε ποιητικό ρυθμό με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο στην ανάγνωση από τα παιδιά. Ο “Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο” μιλάει στα παιδιά για την ομορφιά του να θέλεις να είσαι διαφορετικός και να το διεκδικείς χωρίς να φοβάσαι τη γνώμη των άλλων. Ένα βιβλίο που εύκολα  θα αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των μικρών αναγνωστών. Προτείνεται για ηλικίες 3-6 αλλά διαβάζεται ευχάριστα και από μεγαλύτερα παιδιά.

Γράφει η Εύη Φιλιππίδου. Περισσότερες κριτικές της για βιβλία θα βρείτε στο Bloomymommy_.

Καλό διάβασμα!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε επίσης

Ο κύριος Ιππόκαμπος: Βιβλίο – πρόταση

Ο κύριος Ιππόκαμπος

.

Φίλοι πάνω κάτω: Βιβλίο – πρόταση

φίλοι πάνω κάτω

.

Το λιοντάρι που έλεγε πάντα ΟΧΙ!

Το λιοντάρι που έλεγε πάντα όχι

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link