Φτιάχνουμε 3D χταπόδια + Εκτυπώσιμο

htapodia_3d_kai_ektiposimo_mylittleworldgr

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τις διακοπές μας και συνεχίζουμε να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας με όμορφες καλοκαιρινές χειροτεχνίες! Μετά τα Τροπικά ψαράκια-καπέλα και τα Πολύχρωμα παλαμο-ψαράκια, σειρά είχαν μερικά πολύχρωμα και τρισδιάστατα χταπόδια που άρεσαν πολύ στα κορίτσια μου! Είναι μια ιδέα που κάπου πήρε το μάτι μου στο pinterest και είπα να την αξιοποιήσω σχεδιάζοντας και ένα δωρεάν εκτυπώσιμο για να μπορέσετε εύκολα να τα φτιάξετε κι εσείς, το οποίο  μπορείτε να τυπώσετε παρακάτω:

Φτιάχνουμε 3D χταπόδια

Υλικά

-ματάκια χειροτεχνίας

-μπαλάκι από φελιζόλ

-ψαλίδι

-κόλλα χειροτεχνίας (υγρή)

-χρώμα και πινέλο (εμείς χρησιμοποιήσαμε τέμπερες)

-το παραπάνω δωρεάν εκτυπώσιμο

Αφού τυπώσαμε τα εκτυπώσιμα σε χαρτόνι, η Ελένη και η Έλλη ζωγράφισαν με το πινέλο το σώμα και τα πλοκάμια του χταποδιού. Η Ελένη διάλεξε χρώμα φούξια ανοιχτό και η Έλλη ένα μωβ-μπλε αλλά έβαλε και λίγο φούξια .

Όταν τα κορίτσια τελείωσαν με το σώμα του χταποδιού το άφησαν στην άκρη να στεγνώσει, έβαψαν τις μπάλες από φελιζόλ (δηλαδή το κεφάλι του χταποδιού) και τις άφησαν κι αυτές να στεγνώσουν.

Μετά έκοψαν με το ψαλίδι χειροτεχνίας τα πλοκάμια του χταποδιού, κόλλησαν στη μέση το κεφάλι του και πάνω στο κεφάλι τα ματάκια χειροτεχνίας.

Ζωγραφίσαμε κι από ένα στόμα με μαύρο μαρκαδόρο και τα τρισδιάστατα χταποδάκια μας ήταν έτοιμα!

Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε πάνω στα πλοκάμια κουμπάκια, στρασάκια, πομ πομ ή απλά να ζωγραφίσετε μικρά κυκλάκια για να θυμίζει ακόμα περισσότερο τα αληθινά χταπόδια. Εμείς μετά φύγαμε για το πάρκο οπότε τα αφήσαμε όπως ήταν, ίσως κάποια άλλη στιγμή να τους προσθέσουμε κάτι ακόμα.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Μα πόσο χαριτωμένα έγιναν!

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Φτιάχνουμε πολύχρωμες κιμωλίες σε σχήμα φρούτου

-Φτιάχνουμε ρακέτες από χάρτινα πιάτα

-Φτιάχνουμε νεραιδόσουπα (sensory play)

-Φτιάχνουμε φωτογραφική μηχανή από κουτί τοματοχυμού και γινόμαστε paparazzi!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link