Φτιάχνουμε το δικό μας spinner

Φτιάχνουμε το δικό μας spinner! Αν τα βλαστάρια σας πηγαίνουν από νηπιαγωγείο και άνω, μάλλον θα έχετε δει τη “τρέλα” που έχουν όλα τα πιτσιρίκια με το fidget spinner! Πρόκειται για ένα gadget που έχει ξετρελάνει όοοοολα τα πιτσιρίκια γιατί το κρατάνε ανάμεσα στα δάχτυλά τους και το στριφογυρίζουν χωρίς σταματημό! Οι εταιρείες το πλασάρουν ως παιχνίδι αγχολυτικό για παιδιά και ενήλικες, που ανακουφίζει και ηρεμεί από το καθημερινό άγχος και φυσικά σε τέλειο μέγεθος για να χωράει στην τσέπη.

Φυσικά και το δικό μου μεγάλο βλαστάρι έχει δει αυτό το παιχνίδι και θέλει να το αγοράσουμε, χμμμ! Τι λέτε να δοκιμάσουμε κάτι εναλλακτικό και να φτιάξουμε το δικό μας παιχνίδι spinner πολύ πολύ γρήγορα και με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας? Εμείς το κάναμε κάναμε και οι μικρές μου εντυπωσιάστηκαν με το spinner τους!

Φτιάχνουμε το δικό μας spinner

Υλικά

ένα σκληρό χαρτόνι, ένα λευκό χαρτί

δύο κομμάτια σπάγκο ή λεπτό κορδόνι 110 cm περίπου έκαστο

κόλλα στικ, ψαλίδι

χρώματα ζωγραφικής (εμείς χρησιμοποιήσαμε λαδοπαστέλ για έντονα χρώματα)

Για κάθε ένα spinner φτιάχνουμε στο χαρτόνι έναν κύκλο με διάμετρο 10 cm περίπου και στο λευκό χαρτί 2 κύκλους με την ίδια διάμετρο. Εγώ χρησιμοποίησα ένα μεγάλο ποτήρι για να κάνω τους κύκλους. Κόβουμε τους κύκλους και έτσι για κάθε ένα spinner θα έχουμε 3 κύκλους (έναν από το χαρτόνι και 2 από το χαρτί).

Το παιδί χρωματίζει τους 2 λευκούς κύκλους όπως θέλει και τους κολλάει σε κάθε πλευρά του κύκλου από χαρτόνι.

Με ένα αιχμηρό αντικείμενο, πχ κοπίδι ακριβείας, κάνουμε στο κέντρο του χαρτονιού 2 μικρές τρυπούλες δίπλα δίπλα. Περνάμε μέσα τον σπάγκο, δένουμε τις δύο άκρες του και είναι έτοιμο!

Αν το χαρτόνι μας είναι άσπρο μπορούμε να πούμε στο παιδί να το χρωματίσει απευθείας και να κάνει ότι σχέδια θέλει στις δύο πλευρές.  Εναλλακτικά μπορούμε να κολλήσουμε κάποιο χαρτί περιτυλίγματος στις δύο όψεις του κύκλου μας.

Φτιάχνουμε το δικό μας spinner

Το παιδί κρατάει από τις δύο άκρες το σπάγκο και το στριφογυρίζει στον αέρα. Μόλις τεντώσει τον σπάγκο τότε το spinner συνεχίζει να στριφογυρίζει μόνο του και το παιχνίδι δεν έχει σταματημό! Οι μικρές “κόλλησαν” και μαζί τους κι εγώ!!!

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω καλές φωτογραφίες όσο η Ελένη και η Έλλη έπαιζαν με τα spinner τους γιατί οι περισσότερες ήταν κουνημένες. Αλλά νομίζω ότι καταλάβατε πως ακριβώς παίζεται, εξάλλου το ίδιο παιχνίδι το παίζαμε κι εμείς όταν ήμασταν μικρά, μόνο που τότε δεν το λέγαμε spinner. Αλήθεια μήπως θυμάστε πως το λέγαμε;


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


 

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
    1. Ειναι το αντίστοιχο fidget spinner της δικης μας εποχής (ηλικίες σε λέμε, χιχιχι) κι αν κρίνω απο τα παιδιά μου ακομα αρέσει!!!

  1. Χα..χα.. τι μου θυμησες Σωτηρια μου !! αυτο το καναμε οταν είμασταν μικρές προπολεμικα..χα..χα. με ενα κουμπί…που να θυμαμαι πως το λεγαμε ..απλα κολουσαμε με αυτο το παιχνιδι..μπραβο σου που βάζεις και τα παιδια να μαθενουν κατασκευες .. θα έχουν να θυμουνται οταν μεγαλώσουν .. να μου τα φιλησεις .. να περνατε ομορφα δημιουργοντας.. καλό σου μηνα…φιλακιααααα

    1. Είδες Σμαραγδένια μου που τα περισσότερα σημερινά παιχνίδια έχουν ως βάση κάποιο παλιό, απλό, χειροποίητο παιχνίδι! Αυτό θέλω κι εγώ, να έχουν αναμνήσεις! Σε ευχαριστώ πολύ! Κι εσύ να περνάς όμορφα! Σου στέλνω τα φιλιά μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link