Φτιάχνουμε πολύχρωμα παλαμο-ψαράκια

polixroma_palamo_psarakia_mylittleworldgr

Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε ψαράκια με τις παλάμες σας? Είναι πολύ εύκολη, καλοκαιρινή και διασκεδαστική χειροτεχνία που αρέσει πολύ στα παιδιά κι αν θέλετε μπορείτε να την κρατήσετε κι ως αναμνηστικό αφού είναι φτιαγμένη σύμφωνα με το σχήμα και το μέγεθος της παλάμης του παιδιού. Εγώ ανά διαστήματα συνηθίζω να κάνω με τα κορίτσια μου χειροτεχνίες όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της παλάμης τους και τις φυλάω σε ένα κουτί για να τις βλέπουν όταν μεγαλώσουν και να θυμούνται πόσο μικρό ήταν το χεράκι τους σε κάθε ηλικία και πόσα πράγματα φτιάχναμε παρέα!

Για να φτιάξετε κι εσείς ψαράκια με τις παλάμες του παιδιού σας θα χρειαστείτε:

-Λευκό χαρτόνι

-Χρωματιστά γλωσσοπίεστρα

-μαρκαδόροι

-ψαλίδι

-κόλλα χειροτεχνίας (υγρή)

-ματάκια χειροτεχνίας (προαιρετικά)

Το παιδί βάζει τα χέρια του με τα δάχτυλα ανοιχτά πάνω στο χαρτόνι και με έναν μαρκαδόρο σχεδιάζετε το περίγραμμα της κάθε παλάμης του (αν θέλετε να φτιάξετε δύο ψαράκια). Προσέχετε να μην σχεδιάσετε και το χέρι του παιδιού αλλά μόνο την παλάμη του που θα την “κλείσετε” δίνοντας σχήμα στρογγυλό (δες στην παρακάτω φωτογραφία). Μετά δίνετε στο παιδί να κόψει ή αν δεν τα πολυκαταφέρνει το βοηθάτε.

Σχεδιάζετε το πρόσωπο του ψαριού, το στόμα και το ματάκι (όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία) και το παιδί ζωγραφίζει όπως του αρέσει. Κολλάτε (αν θέλετε) ματάκι χειροτεχνίας και από ένα γλωσσοπίεστρο και τα παλαμο-ψαράκια είναι έτοιμα. Εμείς τα ζωγραφίσαμε κι από τις δύο πλευρές με πολλά χρώματα κάνοντας διάφορα σχήματα. Σε κάποια κολλήσαμε ματάκια χειροτεχνίας ενώ σε κάποια άλλα απλά ζωγραφίσαμε το ματάκι.

σ

Η Ελένη και η Έλλη έβαλαν τα ψαράκια τους να φιλιούνται, να μιλάνε, να κολυμπάνε, να παίζουν και να κάνουν όποια τρέλα μπορείτε να φανταστείτε!

Κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Φτιάχνουμε πολύχρωμες κιμωλίες σε σχήμα φρούτου

-Φτιάχνουμε ρακέτες από χάρτινα πιάτα

-Φτιάχνουμε νεραιδόσουπα (sensory play)

-Φτιάχνουμε φωτογραφική μηχανή από κουτί τοματοχυμού και γινόμαστε paparazzi!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link