Φτιάχνουμε πλαστελίνη από σαπούνι και καλαμποκάλευρο

plastelini_spitiki_mylittleworldgr

Ερώτηση: Τι κάνετε ένα απόγευμα που τα καμάρια σας είναι (ας το πω κομψά) ατίθασα, φωνάζουν και τρέχουν πέρα δώθε? Απάντηση: Τα απασχολείτε δημιουργικά με υλικά που έχετε στο σπίτι!

Σίγουρα θα ενθουσιαστούν πολύ αν τους πείτε ότι μπορούν να φτιάξουν πλαστελίνη από υγρό σαπούνι και αλεύρι!

Παίρνουμε, λοιπόν, υγρό παιδικό σαπούνι ή αλλιώς παιδικό αφρόλουτρο και καλαμποκάλευρο και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε ώσπου να αποκτήσει την υφή που θέλουμε.

%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%bd%cf%89-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7

Η δραστηριότητα αυτή έχει πολλά θετικά:

    1. αν βάλουμε περισσότερο αλεύρι θα γίνει πλαστελίνη, ενώ αν βάλουμε περισσότερο σαπούνι θα γίνει μια κολλώδης γλίτσα (αρέσει ιδιαίτερα στα αγόρια)
    1. μυρίζει υπέροχα χάρει στο σαπούνι
    1. ξεπλένεται πανεύκολα αφού έχει παιδικό σαπούνι
    1. το καλαμποκάλευρο έχει ιδανική υφή και χρώμα, γίνεται όμως και με οποιοδήποτε αλεύρι
  1. μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε το χρώμα που θέλουμε (εμείς βάλαμε κίτρινο)

%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9

%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b1

Και το παιχνίδι ξεκίνησε! Τα μικρά χεράκια ζυμώνουν, κάνουν σχήματα με κουπ πατ, φτιάχνουν σχέδια, πλάθουν! Και κάπου εδώ προσθέσαμε περισσότερο σαπούνι και η πλαστελίνη μας έγινε γλίτσα! Τα μεγάλα χεράκια (τα δικά μου) μπήκαν κι αυτά στο παιχνίδι και οι φωτογραφίες σταμάτησαν (εμ πως θα έπιανα τη μηχανή με τη γλίτσα στο χέρι???).

Συμβουλή: η πλαστελίνη αυτή κρατάει για αρκετές ημέρες εφόσον τη διατηρήσετε σε πλαστικό σακουλάκι που θα κλείσετε καλά. Αν θέλετε να κρατήσει ακόμα περισσότερο, προσθέστε στο αλεύρι και ένα φλιτζάνι αλάτι ψιλό (που λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό).

Καλό παιχνίδι…

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

-Φτιάχνουμε την πιο εύκολη σπιτική πλαστελίνη

-Πείραμα για παιδιά με σόδα, ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής

-Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

21 Comments
  1. Μας τρέλανες!! Καλαμποκάλευρο και σαπούνι φτιάχνει πλαστελίνη;;;; Καταπληκτικό!! Και χρειαζόμουν κάποια στιγμή πλαστελίνη για μία κατασκευή, θα το έχω στα υπόψιν! 😉

  2. Μιας κ οι μέρες πλέον απαιτούν να είμαστε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, αυτή είναι μια πολύ δημιουργική κ…κατευναστική απασχόληση!Θα τη δοκιμάσουμε σήμερα κιόλας!!

  3. Καταπληκτική ιδέα! Την πλαστελίνη τη λατρεύουν τα παιδιά, όμως η μυρωδιά της που θυμίζει πετρέλαιο είναι απωθητική ιδιαίτερα για τις μαμάδες!
    Μπράβο!!!
    Φιλιά Σωτηρία μου, καλό μήνα κι από δω…
    Μαρίνα

    1. Καλο μήνα Μαρίνα μου, σε ευχαριστώ πολυ! Συμφωνώ οτι η μυρωδιά της θυμίζει πετρέλαιο για αυτό βάλε σαπούνι να μοσχομυρίσει! Πολλά φιλιααααα

  4. Οκ, θα το δοκιμάσω κι αυτό -με βάζεις σε δουλειές (κι άλλες)!
    Πρέπει πάντως να σε ευχαριστήσω, γιατι, εντελώς αναπάντεχα, η μικρή μου κόρη έφερε χτες από τη δανειστική βιβλιοθήκη του προνηπίου έ΄να βιβλίο με τον Ελμερ! Και ως πρόταση απο το σχολείο ήταν να ασχοληθούμε δημιουργικά με το παιδί γύρω από το βιβλίο (να ζωγραφίσουμε, να κάνουμε κατασκευές κλπ) και εννοείται οτι η κατασκευή σου ηταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, αφου το ειχα και τόσο π΄ροσφατο.
    Καθίσαμε λοιπόν χτες και φτιάξαμε έναν Ελμερ με το κουτί του υγρού μας απορρυπαντικού (το απορρυπαντικό μου βρίσκεται πλέον αποθηκευμένο σε βάζα…) και οι μικρές ενθουσιάστηκαν!
    Δεν έχω λόγια (εξαιρετικό timing!) ¨:)
    Τα φιλιά μου!!

    1. Εξαιρετικό timing πραγματικά! Χαίρομαι πολυ που σας άρεσε η κατασκευή! Σίγουρα οι μικρές θα νιώθουν πολυ περήφανες που έφτιαξαν τον Ελμερ τρισδιάστατο! Πολλά φιλιααααα

  5. Πολύ ωραία ιδέα Σωτηρία!!!Και να φανταστείς προχτές είχα εντελώς τυχαία βρει ένα άρθρο για το πώς να φτιάξεις πλαστελίνη (με άλλα υλικά) στο σπίτι και είχα σκοπό να το προσπαθήσω….τώρα θα δοκιμάσω τη δική σου!Φιλιαααα…

    1. Σε ευχαριστώ Φαιη μου! Ο Φίλιππος θα ξετρελαθεί με τη γλίτσα αλλα και η Λυδία θα το διασκεδάζει σίγουρα! Πολλά φιλάκια!?

  6. Σωτηρια για τι ηλικιες μιλαμε??? Ο δικος μου ειναι 14 μηνων… Παντως πανευκολο και με υλικα που εχουμε ηδη στο σπιτι!!! Σιγουρα ειναι στα to do!!!

    1. Έλενα ειναι για παιδάκια που δεν βάζουν κάτι στο στόμα τους. Για τον μικρό σου καλύτερα να δοκιμάσεις μια βρώσιμη συνταγή πλαστελίνης που αν βάλει κομματάκι στο στόμα δεν πειράζει. Για παράδειγμα μπορείς να φτιάξεις την αλατοζυμη (δες εδώ http://mylittleworld.gr/?p=576) ή την εξής συνταγή: 1 κούπα αλεύρι, 1/2 κούπα αλάτι ψιλό, 1 κούπα χλιαρό νερό, 1κ.σούπας λάδι, 2 κ.γλυκού κρεμοριο (ή αλλιώς ξινό) και χρώμα ζαχαροπλαστικής.
      Καλά ζυμώματα!

    1. Νομίζω οτι όλα τα παιδάκια ευχαριστιούνται με την πλαστελίνη! Δοκιμάστε την και σίγουρα θα σας αρέσει! Πολλά φιλιααααα

    1. Μπορείς να το τυλίξεις με μεμβράνη και να το διατηρήσεις στο ψυγείο, μόλις το βγάλεις θα προσθέσεις λίγο ακόμα σαπούνι και θα αρχίσεις να ξαναπλάθεις την πλαστελίνη. Εγώ το έχω κρατήσει μέχρι 2 ημέρες, όμως δεν έχω δοκιμάσει για παραπάνω, ίσως να αντέχει. Αν δοκιμάσεις πέσμου σε παρακαλώ για να το αναφέρω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link