Ανεμόμυλοι από ρολό χαρτί κουζίνας + Δωρεάν εκτυπώσιμο

ftiaxnoume_anemomulous_free_printable_mylittleworldgr

Ανεμόμυλοι από ρολό χαρτί κουζίνας! Γυρίσαμε από τις διακοπές μας αλλά το μυαλό μας δε λέει να μαζευτεί, ταξιδεύει ακόμα στις όμορφες παραλίες της Άνδρου, στη χώρα της καθώς και στα καταπράσινα μονοπάτια της (που θα σας δείξω τις επόμενες ημέρες)! Οι εικόνες που πλημμύρισαν την ψυχή μας συνεχώς μας κατακλύζουν και δεν λένε να μας αφήσουν να μπούμε στη ρουτίνα της καθημερινότητάς μας.

Έτσι, η πρώτη μας χειροτεχνία μετά τις διακοπές μας δε θα μπορούσε να έχει άλλο θέμα εκτός από κάτι καλοκαιρινό και μάλιστα Αιγαιοπελαγίτικο, δηλαδή ανεμόμυλους από ρολό χαρτί κουζίνας σε χρώμα γαλάζιο και άσπρο για να μας θυμίζουν το όμορφο καλοκαίρι που περάσαμε και τις γαλάζιες θάλασσες που κολυμπήσαμε! Η Ελένη και η Έλλη ενθουσιάστηκαν με τους ανεμόμυλούς τους και τους τοποθέτησαν ήδη στα δωμάτιά τους!

Ανεμόμυλοι από ρολό χαρτί κουζίνας

Υλικά για δύο ανεμόμυλους

-το εκτυπώσιμο που σας ετοίμασα και μπορείτε να τυπώσετε κάνοντας κλικ παρακάτω:

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το εκτυπώσιμο.

-1 γαλάζιο χαρτόνι μεγέθους Α4 (μπορείτε να εκτυπώσετε κατευθείαν πάνω σε αυτό το πατρόν που σας ετοίμασα)

-2 ρολά από χαρτί κουζίνας

-χρώμα λευκό και γαλάζιο (εμείς είχαμε μπλε αλλά το αραιώσαμε με το άσπρο κι έτσι έγινε γαλάζιο)

-πινέλα, ψαλίδι, μολύβι, συρραπτικό, κόλλα χειροτεχνίας υγρή

-2 ανοιγόμενα κλιπ (αυτά που ενώνουν δύο κομμάτια αλλά επιτρέπουν την κίνησή τους, αν δεν έχετε δεν πειράζει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό ή κόλλα, απλά δεν θα περιστρέφεται η φτερωτή του ανεμόμυλου)

Αρχικά η Ελένη και η Έλλη έβαψαν τα ρολά από το χαρτί κουζίνας σε χρώμα λευκό. Μετά τους ζωγράφισα με το μολύβι από μια πόρτα σε κάθε ανεμόμυλο και την έβαψαν γαλάζια. Όσο στέγνωνε ο ανεμόμυλος έκοψαν από το γαλάζιο χαρτόνι τη φτερωτή του ανεμόμυλου και τον κώνο για τη σκεπή του χρησιμοποιώντας ως πατρόν το εκτυπώσιμο που θα βρείτε παραπάνω

Ανεμόμυλοι από ρολό χαρτί κουζίνας

Στο κέντρο της φτερωτής έκανα με ένα κοπίδι μία τρύπα κι άλλη μια τρύπα έκανα στο ρολό για να τοποθετήσουμε τη φτερωτή. Αφού τα κορίτσια έκοψαν τη φτερωτή του ανεμόμυλου σύμφωνα με το πατρόν που τους έδωσα, έκανα εναλλάξ σε τέσσερις άκρες των φύλλων της από μία σχισμή και πέρασα το κλιπ έτσι ώστε να σχηματιστεί η φτερωτή.

Επίσης, συρράψαμε με το συρραπτικό τον κύκλο σε σχήμα κώνου που θα είναι η σκεπή κάθε ανεμόμυλου. Στο πάνω στόμιο του ρολού κουζίνας βάλαμε υγρή κόλλα και κολλήσαμε τον κώνο.

Τόσο απλά, εύκολα και διασκεδαστικά φτιάξαμε τους αιγαιοπελαγίτικους ανεμόμυλούς μας που τους κοιτάμε και ταξιδεύουμε μαζί τους σε νέα μέρη, καλοκαιρινά, γεμάτα αρμύρα και θαλασσινή αύρα!

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Φτιάχνω πύραυλο με ρολά από χαρτί υγείας

puravlos_apo_rola_hartia_ygeias_mylittleworldgr

Θέατρο σκιών ή Θερινός κινηματογράφος & Δωρεάν εκτυπώσιμα

theatro_skion_kinimatographos_mylittleworldgr

Φτιάχνουμε πολύχρωμα παλαμο-ψαράκια

polixroma_palamo_psarakia_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link