Τη νέα σχολική χρονιά ας αφήσουμε τα παιδιά να παίξουν περισσότερο

Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινούν και οι δραστηριότητες που παρακολουθούν από πολύ μικρά τα παιδιά μας κι έτσι γεμίζουν τα απογεύματά τους. Όμως στην πραγματικότητα τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη να γεμίζουν τα απογεύματά τους μόνο με οργανωμένες δραστηριότητες. Αντιθέτως, όσο πιο μικρά είναι τόσο πιο πολύ χρειάζονται να παίξουν ελεύθερα, να τρέξουν ελεύθερα βάζοντας τους δικούς τους κανόνες και όρια, φτιάχνοντας τα δικά τους παιχνίδια φανταστικά και πραγματικά, να διαβάσουν παιδικά βιβλία, ακόμα και να βαρεθούν!

Γι’ αυτό, αυτή τη σχολική χρονιά, που μόλις ξεκίνησε, κρατήστε αρκετά απογεύματα των παιδιών σας για ελεύθερο παιχνίδι, για παιχνίδι φαντασίας, ποιότητας και δημιουργικότητας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δώσετε χρόνο, χώρο και φυσικά τα κατάλληλα ερεθίσματα, όπως παιχνίδια προσεκτικά διαλεγμένα ή απλά μια ιδέα που μπορούν να την κάνουν τα ίδια παιχνίδι! Αφιερώστε τους χρόνο και παίξτε οι ίδιοι με τα παιδιά σας όσο περισσότερο μπορείτε γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό μετά από μια απαιτητική ημέρα στη δουλειά από το ανέμελο και δημιουργικό παιχνίδι με ένα μικρό παιδί!

Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο με πολύ παιχνίδι και λιγότερο «τρέξιμο»!

Σας φιλώ!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

Το παραπάνω άρθρο μου πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog της As Company. Δείτε κι άλλα σχετικά άρθρα κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή φώτο: pixabay.com

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link