Φτιάχνουμε βραχιολάκια από φυτά

Τις προάλλες καθώς γυρίζαμε με τα κορίτσια μου από το κολυμβητήριο πιάνει το μάτι μου σε ένα φυτό αυτούς τους μικρούς στρογγυλούς δίσκους με την τρυπούλα στη μέση και δεκάδες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων ξύπνησαν μέσα μου.

Θυμήθηκα τότε που ήμουν παιδί και τα καλοκαίρια έτρεχα μέσα στα χωράφια που για εμένα ήταν κάτι σαν δάση μυστηρίου και εξερευνούσα κάθε φυτό, πέτρα και κλαδί που υπήρχε. Εκεί μάζευα και αυτά τα συμπαθητικά χορταρένια δισκάκια (δυστυχώς δεν γνωρίζω πως ονομάζεται το φυτό αυτό, αν ξέρετε εσείς πείτε μου σας παρακαλώ) που μετά τα δέναμε σε μία κορδελίτσα και τα κάναμε βραχιόλια.

 WP_20160607_08_27_08_a

Άδραξα λοιπόν την ευκαιρία και μάζεψα κάμποσα με τα κορίτσια μου και τους εξήγησα τι πρόκειται να τα κάνουμε! Τα κορίτσια με κοίταξαν με ενθουσιασμό και η Ελένη με ρώτησε εάν θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν χάντρες (το “έπιασε” το ζουζούνι μου!).

 

Αφού περάσαμε διάφανο χοντρό λαστιχάκι μέσα από τις χορταρένιες χάντρες μας, το δέσαμε κομπάκι και τα κορίτσια τα έβαψαν με τα χρώματα που τους άρεσαν! Όταν στέγνωσαν τα χρώματα τα κορίτσια τα φόρεσαν με πολύ ενθουσιασμό και χαρά!

Μα δεν είναι πολύ όμορφα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

20 Comments
  1. Σωτηρία μου, καταρχήν καλορίζικη η εμφάνιση του νέου σου, ανανεωμένου blog! Έχω μέρες να μπω από υπολογιστή και δεν το είχα πάρει χαμπάρι….χιχιχιχι είμαστε σε διακοπές βλέπεις!
    Τα θυμάμαι κι εγώ αυτά τα φυλλαράκια, αμυδρά βέβαια… πρέπει να έφτιαχνα κι εγώ βραχιολάκια κάποτε… η μνήμη μου δεν είναι και τόσο καλή! Υπέροχα είναι, μπράβο στα κορίτσια σου για τις χρωματικές επιλογές! φιλάκια

    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ! Τυχερουλα, κάνε και για εμάς μερικές βουτιές! Κι εγώ ξαφνικά τα θυμήθηκα μαζί με όλες τις υπόλοιπες αναμνήσεις που μου ξύπνησαν! Να περνάτε όμορφα! Φιλιααααα

  2. Σωτηρία μου, με γεια η νέα εμφάνιση, είναι υπέροχη!!! Αλλά και τα βραχιολάκια πανέμορφα, χαριτωμένα! Θα γίνουν οι δικές τους τρυφερές αναμνήσεις!… Πολύ όμορφη ιδέα, μπράβο!!!
    Φιλιά πολλά
    Μαρίνα

  3. Κοιτα τι ομορφα βραχιολάκια φτιαχτηκαν με τόσο απλα υλικά. Δεν είχε τυχει να κάνω ούτε μικρή. Πολυ ομορφη ιδέα.

    1. Είδες Μαρια μου, φαντασία να έχεις! Κι επειδή όταν ήμουν παιδί δεν υπήρχαν τόσα υλικά χειροτεχνίας πάντα βρίσκαμε φυσικά υλικά για να ικανοποιήσουμε τη φαντασία μας! Πολλά φιλιααα

  4. Εγώ πάλι δεν τα έχω ξαναδεί και γι αυτό μου φαίνονται υπέροχα! Πολύ καλή η σκέψη σου να τα βάψετε γιατί φτιάχτηκαν πανέμορφα βραχιολάκια… με γειά λοιπόν τα βραχιολάκια των όμορφων δεσποινίδων σου. Φιλάκια…

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου! Η αλήθεια ειναι ότι είχα χρόνια να τα δω! Τα κορίτσια πάντως ενθουσιάστηκαν! Πολλά φιλιααααα

    1. Σε ευχαριστώ πολυ Ελευθερια μου! Τα κορίτσια ένιωσαν περήφανες για τα δημιουργήματα τους! Πολλά φιλιααααα

  5. Τι μου θύμισες τώρα! Στα… νιάτα μου έκανα κάτι αντίστοιχο και με τα σπόρια από το καρπούζι…
    αφού τα άφηνα να ξεραθούν, έπαιρνα βελόνα και κλωστή και τα τρυπούσα στο κέντρο και έφτιαχνα κολιέ/βραχιόλια.
    Από τότε όλο λέω να το ξανακάνω αλλά κάθε καλοκαίρι το αναβάλω.

    1. Τι όμορφη ιδέα κι αυτη! Δεν θα μπορούσα να το σκεφτώ! Εγώ έπαιρνα διάφορα σπόρια (καρπουζιού, πεπονιού) και έφτιαχνα ψηφιδωτά! Φιλιααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link