Σφολιατίνια με γιαούρτι, κίτρινα τυριά και καπνιστή γαλοπούλα

Αυτά τα σφολιατίνια με γιαούρτι, κίτρινα τυριά και καπνιστή γαλοπούλα τα δοκιμάσαμε πρόσφατα έτσι για κάτι διαφορετικό. Τον τελευταίο καιρό τα κορίτσια μου ζητούν συνέχεια να δοκιμάζουν νέα φαγητά και σνακ, άσε που έχει ανοίξει η όρεξή τους και δεν τις προλαβαίνω! Προσπαθώ λοιπόν να φτιάχνω όσο το δυνατό σπιτικό κολατσιό και εδέσματα. Επίσης, θέλω  να τους προσφέρω ποικιλία στο κολατσιό τους είτε για το σχολείο είτε για το απόγευμα. Βασικά, θέλω να αποφεύγω να ακούω την ερώτηση: “πάααλι αυτό θα φάω μαμά”;;; Κάπως έτσι προέκυψε αυτή η συνταγή και… πέτυχε! Πάμε να σας πω αναλυτικά!

Σφολιατίνια με γιαουρτι, κίτρινα τυριά και καπνιστή γαλοπούλα

Υλικά

20 σφολιατάκια

80 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα

4-5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

3 κουταλιές γιαούρτι 2% λιπαρά

1 αβγό

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι πάπρικα

λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

1)Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με πιρούνι και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2)Προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα, τα τριμμένα τυριά και την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε.

3)Αφού έχουμε ξεπαγώσει τα σφολιατάκια, βάζουμε σε κάθε ένα λίγη από τη γέμιση (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού). Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσουν οι άκρες της ζύμης.

4)Τοποθετούμε τα σφολιατάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C (ανάλογα με το φούρνο) στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδοκοκκινήσουν.

Τα σφολιατίνια με γιαούρτι, κίτρινα τυριά και καπνιστή γαλοπούλα θα έχουν απαλή γεύση και θα είναι πεντανόστιμα και χορταστικά!

————————————————————————————————————

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

————————————————————————————————————

sfoliatinia_me_galopoula_kai_turia_mylittleworldgr

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Κριτσίνια με λαχανικά για μικρά και μεγάλα παιδιά

kritsinia_me_lahanika_mylittleworldgr

-Κέικ μπανάνας με καρύδα και σοκολάτα

keik_bananas_me_sokolata_mylittleworldgr

-Μπάρες δημητριακών χειροποίητες με βρώμη, σοκολάτα και σταφίδες

mpares_dimitriakon_xeiropoihtes_mylittleworldgr

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

11 Comments
  1. Μονο τα μικρα νομίζεις πως θα ΄έτρωγαν αυτά τα σφολιατινια Σωτηρια μου..; ετσι που βλέπω την συνταγή και εγω θα τα καταβροχθηζα..χα..χα.. πεντανοστημα φαινονται.. θα δωκιμαστουν.. να περνατε ομορφα.. φιλακιαααα!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link