Στολίδια από αλατοζύμη με άρωμα κανέλας!

stolidia_apo_alatozumi_mylittleworldgr

Στολίδια από αλατοζύμη με άρωμα κανέλας! Μοσχοβόλησε το σπίτι μας κανέλα! Φτιάξαμε όμορφα στολιδάκια με τον κύριο μπισκοτένιο και  την οικογένειά του από αλάτι, αλεύρι και κανέλα! Είναι σαν να φτιάχνουμε κουλουράκια και πλαστελίνη μαζί (έτσι μου είπαν τα κορίτσια μου)!

Η συνταγή είναι πολύ απλή! Σε ένα μπολ ανακατέψαμε ίση ποσότητα αλεύρι και αλάτι και προσθέσαμε κανέλα, λίγο χλιαρό νερό, τόσο ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και λίγο λάδι (για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας). Η Ελένη και η Έλλη ανακάτεψαν όλα τα υλικά μαζί και πλάσανε μία μοσχομυριστή καφετί αλατοζύμη.

%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b6%cf%85%ce%bc%ce%b7

Μετά με τα κουπ πατ (που βρήκα στο γνωστό παιχνιδοκατάστημα) τα κορίτσια έδωσαν σχήμα στη ζύμη μας. Στρώσαμε λαδόκολλα στο ταψί, τοποθετήσαμε τα ανθρωπάκια μας πάνω και τα ψήσαμε στους 130-140 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Πριν τα ψήσουμε κάναμε μια τρύπα σε κάθε στολίδι με ένα καλαμάκι για να μπορέσουμε μετά να τα κρεμάσουμε.

christmas-ornaments

Κι αφού βγάλαμε τα στολίδια από τον φούρνο και πάγωσαν, τα κορίτσια πήρανε τους αγαπημένους μου posca μαρκαδόρους και ξεκίνησαν να τα ζωγραφίζουν.

%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b1

Δέσαμε κι από μία κόκκινη κορδελίτσα σε κάθε ανθρωπάκι και τα στολίδια μας ήταν έτοιμα!

cinamon-ornaments

Μερικά από αυτά τα χαρίσαμε σε αγαπημένους μας φίλους και τα υπόλοιπα στόλισαν το δέντρο μας!

crafting-christmas-ornaments

Μα δεν είναι τόσο μα τόσο χαριτωμένα;;;

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

29 Comments
  1. Εάν δεν έβλεπα να τα φτιάχνετε θα νόμιζα πως είναι αγορασμένα. Τόσο τέλεια έγιναν! Μπράβο στα κορίτσια!!! Η δε ιδέα με την κανέλα εξαιρετική… είναι η απόλυτη μυρωδιά για τα Χριστούγεννα. Φιλάκια Σωτηρία μου!

    1. Σε ευχαριστώ Αλεξανδρα! Κι εγώ λατρεύω τη μυρωδιά της κανέλας! Ελπίζω να κρατήσουν πολυ! Ίσως να ρίξω και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας κατά την αποθήκευση! Φιλιααααα

  2. Μμμμμ μεχρι εδώ εφτασε η μυρωδια της κανελας Σωτηρία μου φανταζομαι την χαρα των κοριτσιων σου.. πολύ ομορφα εγιναν και του χρονου να είστε καλα να περασετε όμορφες γιορτες με τα αγαπημενα σου πρόσωπα.. να είστε καλα όλι σας… φιλακιααα!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link