Σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό

sokolatenia_dentrakia_mylittleworldgr

Αυτά τα σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό μας άρεσαν τόσο πολύ και σαν διαδικασία και σαν αποτέλεσμα. Όσο για τη γεύση, είναι τέλεια!!! Ήταν μία από τις δραστηριότητες που είχαμε στο φετινό μας Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης και πραγματικά εντυπωσίασε πολύ και τα δυο κορίτσια μου.

Είναι ένα εύκολο γλύκισμα που αρέσει σε όλα τα παιδιά και σίγουρα τέλεια ιδέα για κέρασμα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Μόλις δείτε και πόσο εύκολα και διασκεδαστικά φτιάχνονται, είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάξετε άμεσα με τα πιτσιρίκια σας!

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό και τα βήματα που ακολουθήσαμε.

Chocolate-christmas-trees

Σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό

Υλικά

-Χωνάκια για παγωτό. Τα αγόρασα στο σούπερ μάρκετ, αλλά αν λόγω εποχής δεν βρίσκετε μπορείτε να τα αναζητήσετε σε παγωτατζίδικα

-Κουβερτούρα γάλακτος (για 6 χωνάκια χρησιμοποίησα περίπου μια πλάκα κουβερτούρας)

-Πολύχρωμα σοκολατάκια (τύπου smarties)

-Αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

1.Πήρα τα χωνάκια για το παγωτό και με ένα ψαλίδι (κουζίνας) ίσιωσα το στόμιό τους για να στέκονται σαν δεντράκια.

2.Μετά έσπασα την κουβερτούρα σε κομμάτια και την έλιωσα σε μπεν μαρί. Δηλαδή έβαλα σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και μέσα στερέωσα ένα μεταλλικό μπολ με την κουβερτούρα. Καθώς έβραζε το νερό, ο ατμός ζέσταινε την κουβερτούρα και την έλιωνε.

Chocolate-christmas-trees

3.Στη συνέχεια κύλησα κάθε χωνάκι παγωτού μέσα στην κουβερτούρα και το έβαλα μέσα σε ένα πιάτο. Στο πιάτο είχα στρώσει ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

4.Αφού περιμέναμε λίγα λεπτά για να παγώσει η κουβερτούρα, η Ελένη και η Έλλη άρχισαν να στολίζουν κάθε δέντρο με πολύχρωμα σοκολατάκια.

Εντάξει, τα κορίτσια δεν κρατήθηκαν και πολύ! Με το που στόλισαν και το τελευταίο δεντράκι με σοκολατάκια, έφαγαν το πρώτο!

Σοκολατένια δεντράκια από χωνάκι παγωτό!

Λοιπόν, πώς σας φαίνονται; Εμάς μας άρεσαν πολύ και τα τοποθετήσαμε σε έναν δίσκο – δεντράκι (όσα έμειναν). Νομίζω όμως ότι τα κορίτσια μου ανυπομονούν να φάνε ακόμα ένα δεντράκι!

Συμβουλή: Πρέπει οπωσδήποτε να περιμένετε λίγο για να παγώσει η κουβερτούρα. Μόνο τότε θα κολλάνε τα πολύχρωμα σοκολατάκια πάνω στο δέντρο. Αλλιώς θα γλιστράνε και θα καταλήγουν στον πάτο του πιάτου. Ή όπως είπε η μικρή μου κόρη, τα σοκολατάκια θα κάνουν σκι πάνω στο δέντρο!

Εναλλακτικά μπορείτε να τα στολίσετε με χρωματιστή τρούφα που κολλάει πιο εύκολα.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


 

Chocolate-christmas-trees

Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

Μπισκότα Gingerbread μελιού – η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή

mpiskota_gingerbread_meliou_mylittleworldgr

.

Μηλοτηγανίτες χωρίς αβγά και ζάχαρη

milotiganites_xoris_avga_kai_zahari_mylittleworldgr

.

Βασιλόπιτα αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη

vasilopita_mylittleworldgr
My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link