Ρούντολφ το ελαφάκι: χειροτεχνία + Δωρεάν εκτυπώσιμο

Rudolf_diy_mylittleworldgr

“Ρουντολφ το ελαφάκι, με καρδούλα ταπεινή, σαν έρθει το βραδάκι, έχει μύτη φωτεινή…”! Είναι το αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο τραγούδι και φυσικά τα κορίτσια μου (ειδικά η Έλλη) το τραγουδάνε συνέχεια. Η Έλλη έχει ένα λούτρινο ελαφάκι Ρούντολφ που το αγαπάει πολύ, του μιλάει, το χαϊδεύει και το βράδυ το παίρνει στο κρεβάτι της και κοιμούνται μαζί! Έτσι, πως να μη σκεφτώ να φτιάξουμε τη φωτεινή μυτούλα και τα αυτάκια του αγαπημένου μας Ρούντολφ!

Ο Ρούντολφ το ελαφάκι είναι μια χειροτεχνία που άρεσε στα κορίτσια μου για πολλούς λόγους! Πρώτον, γιατί για να φτιάξουμε τη μύτη του Ρούντολφ, χρησιμοποίησαμε χρυσόσκονη! Αυτό από μόνο του αρκεί για να γίνει μια χειροτεχνία “μαγική”! Δεύτερον, γιατί φόρεσαν το στεφανάκι με τη μύτη, τα αυτιά και τα κέρατα του Ρούντολφ και έτρεχαν μέσα στο σπίτι τραγουδώντας ένα σωρό χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Φυσικά τραγουδούσαν και το ομώνυμο τραγούδι! Τρίτον, οι χειροτεχνίες είναι μια από τις δημιουργικές μας δραστηριότητες. Είναι η ώρα με τη μαμά, η δική μας ώρα και την απολαμβάνουμε!

φτιάχνουμε-τον-Ρούντολφ-το-ελαφάκι

Σας ετοίμασα ένα δωρεάν πατρόν για να μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας τη μύτη, τα κέρατα και τα αυτιά του Ρούντολφ, να τα φοράτε και να τραγουδάτε. Μπορείτε να εκτυπώσετε το δωρεάν πατρόν παρακάτω.

Πάμε να δούμε τι υλικά χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε τον Ρούντολφ το ελαφάκι!

-Το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν που σας ετοίμασα (κλικ παραπάνω για να το εκτυπώσετε)

-Χαρτόνι καφέ σκούρο (για τα κέρατα του Ρούντολφ)

-Χαρτόνι καφέ ανοιχτό (για τα αυτιά και το στεφανάκι Ρούντολφ) μέγεθος Α3

-Κόκκινο και μαύρο χαρτί

-Κόκκινη χρυσόσκονη

-Κόλλα στικ, συρραπτικό και ψαλίδι

φτιάχνουμε-τον-Ρούντολφ-το-ελαφάκι

Με οδηγό το πατρόν που ετοίμασα κόψαμε τα διάφορα κομμάτια ως εξής (δες δυο φωτογραφίες παραπάνω):

-Το στεφανάκι και τα αυτιά από το καφέ ανοιχτό χαρτόνι

-Το εσωτερικό των αυτιών από το μαύρο χαρτί

-Τα κέρατα του Ρούντολφ από το σκούρο καφέ χαρτόνι

-Τη μύτη του Ρουντολφ από το κόκκινο χαρτί

Χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία Ρούντολφ

Αφού κόψαμε όλα τα κομμάτια μας, τα κορίτσια κόλλησαν το εσωτερικό των αυτιών (μαύρο χαρτί) πάνω στα αυτιά. Μετά κόλλησαν την κόκκινη μύτη του Ρούντολφ πάνω στη θέση της στο στεφανάκι. Πάνω στην κόκκινη μύτη έβαλαν αρκετή κόλλα κι έριξαν μπόλικη χρυσόσκονη (πολύ χαρά)!

φτιάχνουμε-τον-Ρούντολφ-το-ελαφάκι

Με το συρραπτικό έπιασα τα αυτιά και τα κέρατα πάνω στο στεφανάκι και το προσάρμοσα στο κεφάλι του κάθε παιδιού. Κι έτοιμα τα Ρουντολφάκια μου! Έτρεχαν σαν ζωηρά ελαφάκια όλο το απόγευμα στο σαλόνι μας!

φτιάχνουμε-τον-Ρούντολφ-το-ελαφάκι

Θα χαρώ να δω φωτογραφίες από τα δικά σας Ρουντολφάκια και να διαβάσω τα σχόλια σας. Μπορείτε να μου στείλετε τις φωτογραφίες σας στο Facebook, Instagram ή στο email της ιστοσελίδας.

φτιάχνουμε-τον-Ρούντολφ-το-ελαφάκι
“Λιώνω” που κοιτάζει τον Ρούντολφ με τόση τρυφερότητα!

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μας!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ). Ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε σακούλες δώρου Ρούντολφ το ελαφάκι με δωρεάν εκτυπώσιμο.

Ρούντολφ-σακούλες-δώρου

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Aγαπητή Σωτηρία
    Το πατρόν για το Ρούντολφ όταν το τυπώνω [Α4 χαρτί] είναι μικρότερο από το μέγεθος του πατρόν, πώς μπορώ να το μεγαλώσω?

    1. Όταν δίνετε εντολή εκτύπωσης του Pdf δοκιμάστε να αναζητήσετε την ρύθμιση Page Setup και να προσαρμόσετε τη σελίδα στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link