Πως να βάλω όμορφο μπάλωμα στην τρύπα του παιδικού παντελονιού

μπάλωμα στην τρύπα του παιδικού παντελονιού

Πριν λίγες ημέρες η Έλλη φόρεσε το καινούργιο της παντελόνι-κολλάν, πήγε στον παιδικό σταθμό κι όταν γύρισε είχε μια ωραιότατη τρύπα στο γόνατο του παντελονιού! Πείτε μου ότι συμβαίνει και στα δικά σας παιδιά γιατί συνέχεια επιστρέφει με μια τρυπίτσα στα ρούχα της. Αν η τρύπα είναι σε άλλο σημείο, εκτός γονάτου και αγκώνα, τότε απλά τη ράβω, όμως στα σημεία αυτά (γόνατο, αγκώνα) και να ραφτεί ένα ρούχο θα ξανασκιστεί με μαθηματική ακρίβεια! Οπότε τι κάνουμε? Κολλάμε ένα θερμοκολλητικό αυτοκόλλητο (ή αλλιώς μπάλωμα)!

Εγώ διάλεξα ένα ζευγάρι θερμοκολλητικά μπαλώματα σε γκρι ανοιχτό χρώμα (για να κάνει ωραία αντίθεση με το φούξια του παντελονιού) κι επειδή ήταν αρκετά μεγάλα για το παντελόνι της Έλλης μου (αλλά και για τσαχπινιά), πήρα ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και τα έκοψα. Μετά η διαδικασία ήταν πολύ απλή, δηλαδή έστρωσα όμορφα το παντελόνι, έβαλα τα θερμοκολλητικά αυτοκόλλητα καρδούλες στο σημείο που ήθελα (και που κάλυπτε την τρύπα), από πάνω έβαλα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και σιδέρωσα για μερικά δευτερόλεπτα.

Κι επειδή μου αρέσουν οι τσαχπινιές στα παιδικά ρούχα, δεν αντιστάθηκα κι άρχισα να ράβω με απλή κλωστή γύρω γύρω από τις καρδούλες κάνοντας τη βελονιά blanket stitch. Θα μπορούσα να το ράψω με απλή βελονιά (για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξεκολλήσει το θερμοκολλητικό με τα πλυσίματα), όμως αυτή η βελονιά δίνει άλλη χάρη στο ράψιμο με το χέρι.

Αντί για καρδούλες μπορείτε να δώσετε στα θερμοκολλητικά σχήμα αστέρι, μαργαρίτα, γατούλα, τρίγωνο και ό,τι άλλο σας αρέσει για να ταιριάζει και σε αγορίστικα και σε κοριτσίστικα ρούχα!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Μεγαλη κουβεντα. Τελευταια δεν κανω άλλη δουλεια. δοκίμασα και τα αυτοκόλλητα μπαλώματα, αλλα δεν βοήθησαν. Υπεροχη ιδεα

    1. Σε ευχαριστώ Ζήνα μου! Δοκίμασέ και τα θερμοκολλητικά, θέλουν όμως και λίγο ράψιμο. Εγώ έχω δει αποτέλεσμα μέχρι τώρα! φιλιάαα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link