Πλένουμε τα δόντια μας παίζοντας

 Το να μάθεις το παιδί σου να πλένει τα δόντια του και μάλιστα σωστά θέλει προσπάθεια. Τα περισσότερα νήπια βρίσκουν πολύ βαρετό το πλύσιμο των δοντιών και το αποφεύγουν. Ωστόσο δεν αποφεύγουν καθόλου τα γλυκά! Και τα κορίτσια μου τον τελευταίο καιρό κατανάλωσαν πάααααρα πολλά γλυκά (και κυρίως σοκολάτα λόγω Πάσχα). Γι’ αυτό και φτιάξαμε ένα δημιουργικό παιχνίδι για να καταλάβουμε τη σημασία του πλυσίματος και πως θα έχουμε γερά δόντια!
Με τόσα αβγά που βάψαμε το Πάσχα μαζέψαμε κάμποσες αυγοθήκες που ήταν ότι πρέπει για την κατασκευή μας!
Πήραμε 2 κουτιά από δημητριακά
1 καρτέλα από αβγά (αβγοθήκη)
πινέλα, χρώμα λευκό
2 κόκκινα φύλλα Α4
ψαλίδι και συρραπτικό
Έκοψα την αβγοθήκη και σύρραψα τα κομμάτια πάνω στο χαρτόνι έτσι ώστε να θυμίζουν οδοντοστοιχία.
Έκοψα  σε σχήμα οβάλ το χαρτόνι που περίσσευε γύρω από τα “δόντια” και η κατασκευή μας ήταν έτοιμη! Τα κορίτσια ανέλαβαν να χρωματίσουν τα “δόντια” τους λευκά.
Έπειτα έκοψα τα δυο κόκκινα χαρτιά έτσι ώστε να μοιάζουν με γλώσσα (έκανα και μια τσάκιση στη μέση) και τα βάλαμε μέσα στο “στόμα”.
Μετά, αφού φτιάξαμε οδοντόπαστα από αλεύρι και νερό ξεκινήσαμε να βουρτσίζουμε τα “δόντια”!
Τα βουρτσίσαμε από άκρη σε άκρη, πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά! Είπαμε που πάνε και κρύβονται τα τερηδονάκια και ποιες τροφές χαλάνε τα δόντια μας! Μέχρι και σφράγισμα κάναμε!
Ένα δοντάκι έκανε τρυπούλα από τα πολλά γλυκά και πονούσε. Έτσι, γίναμε οδοντίατροι και με λίγο χαρτάκι κλείσαμε την τρυπούλα, δηλαδή το σφραγίσαμε!
Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Μερικά βιβλία σχετικά με το πλύσιμο των δοντιών που θα σας πρότεινα είναι τα παρακάτω:

Σοκολάκης και Ζαχαρούλα Τρυποδόντη, Εκδόσεις Άμμος, συγγρ. Anna Rousselmann
Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας, Εκδόσεις Καλέντης, συγγρ. Ευγένιος Τριβιζάς
Έξω από τα δόντια, Εκδόσεις Ψυχογιός, συγγρ. Μπουλντούμη Ιωάννα
Ο Τοποτίπ δεν πλένει τα δόντια του, Εκδόσεις Στρατίκη, συγγρ, Anna Casalis
Το πουλάκι που φοβόταν να καθαρίσει τα δόντια του Κροκόδειλου, Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία, συγγρ. Branton Taylor

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

  (Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή των εικόνων και του κειμένου  χωρίς άδεια)
30 Comments
  1. Αχαχαχα Καλά Σωτηρία μου, δεν παίζεσαι! Είσαι φοβερή! Τέλειο παιχνίδι! Ειλικρινά μου άρεσε πολύ! Δυστυχώς ο μεγάλος μου αρνείται να πλένει τα δόντια του…ξέρεις τι καυγάδες ρίχνουμε καθημερινά γι'αυτό το λόγο? Αχχχχ…δεν ξέρω αν έχω την όρεξη σου, να φτιάξω κάτι τέτοιο, σίγουρα όμως έχω στο νου μου να αγοράσω ένα βιβλίο…φιλάκια

  2. Μπορώ να φανταστώ Μαρια μου! Η μικρή μου συνήθως βαριέται να τα πλύνει κι επίσης είναι πολυ γλυκαντζου! Πάντως εμάς μας βοηθησε αυτη η κατασκευή και την κρατώ για να επαναλάβουμε το παιχνίδι μας! Σε ευχαριστώ! Φιλιααα

  3. Σωτηρία μου δεν παίζεσαι!!! Φοβερή ιδέα… Η δικιά μου που έχει βάλει φορητό μασελάκι και θα έπρπε να είναι συνεπής όλα στη δικαιολογία με έχει και την κυνηγάω!!!!

  4. αχ!! βρε μανούλα τι σκαρφίζεσαι για τα μικρα σου ζουζουνακια.. τελεια ιδεα Σωρηρια μου τα παιδια μεσα απο το παιχνιδι μαθαίνουν την υγειηνή των δοντιών.. καταπληκτικο και ετσι τους γινεται και συνήθεια το βούρτσισμα μπραβο Μανουλα..
    και επηδή ερχομαι παντα λιγο καθηστεριμενη.. κανω και την βολατα μου σε γενεθλεια που είχατε καλε; Μαγιάτικο ειναι το παιδί; να την χαρείς να τα εκατοστησει .. αφηνω εδώ τις ευχες μου .. για χρονια πολλα οπως και τον θαυμασμό μου για τα ομορφα κοσμηματα σου στις φιλες και να σου πω και εγω ενα μεγαλο ευχαριστω για το ομορφο δωρακι σου μικρή μου σου στελνω μεηλ!!! να μου φιησεις τα κορίτσια σου σου στελνω πολλα φιλακια….

  5. Εντάξει έπαθα πλάκα Σωτηρία μου….. Μπράβο και πάλι μπράβο!! Και εμένα βαριέται να πλένει τα δόντια της θα το εφαρμόσω σίγουρα!! Πολλά φιλιά και Καλό ΣΚ!!

  6. Σμαραγδενια μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές! Μαγιατικο είναι το λουλουδάκι μου το μικρό! Χαίρομαι που σου άρεσε το δωράκι μου! Πολλά φιλιααα

  7. Μα τι πλάκα που έχουν τα δοντάκια (δοντάρες) που φτιάξατε! Και πόσο σημαντικό να μάθουμε από νωρίς να φροντίζουμε τα δόντια μας!

    Καλή εβδομάδα Σωτηρία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link