Πείραμα για παιδιά με σόδα, ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χρόνια πολλά σε όλους! Χριστός Ανέστη! Τι κάνετε? Πως τα περάσατε? Εμείς πολύ όμορφα, μακάρι να κράταγε κι άλλο! Κάναμε τις βόλτες μας, είδαμε αγαπημένους φίλους μας, συγγενείς, ξαδέρφια, παίξαμε σε καινούργιες παιδικές χαρές, βουτήξαμε τα πόδια μας στη θάλασσα, μαζέψαμε κοχύλια, πέτρες κι άλλους θαλασσινούς θησαυρούς και φάγαμε αρκετά (ακόμα νιώθω φουσκωμένη)!  Περάσαμε όμως και δημιουργικά! Δοκιμάσαμε νέες χειροτεχνίες, διαβάσαμε καινούργια βιβλία και κάναμε και ένα πείραμα που ενθουσίασε πάααααρα πολύ και την Ελένη και την Έλλη! Βλέπετε ο καλός μου είναι χημικός και από ότι φαίνεται έχουν και τα κορίτσια μας αγάπη στις χημικές ενώσεις και στα εντυπωσιακά αποτελέσματά τους!

Πήραμε υλικά μαγειρικής που είχαμε στην κουζίνα μας όπως:

σόδα μαγειρικής

ξύδι

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Βάλαμε 3 διάφανα ποτηράκια με νερό σε ένα ταψάκι και ρίξαμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγο ξύδι. Μετά προσθέσαμε σε κάθε ποτηράκι από μία κουταλιά σόδα μαγειρικής και η μαγεία ξεκίνησε! Όταν η σόδα έρχεται σε επαφή με το ξύδι μια χημική αντίδραση ξεκινά και παράγεται διοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα το μείγμα να αφρίζει πολύ. Κι όσο το μείγμα άφριζε τόσο εντυπωσιάζονταν και χαίρονταν τα κορίτσια. Κι όσο προσθέταμε ξύδι και σόδα τόσο συνέχιζε να αφρίζει και να “φουσκώνει”!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Φυσικά μπορείτε να κάνετε την όλη διαδικασία και χωρίς χρώμα ζαχαροπλαστικής, όμως πιστέψτε με ότι τα χρώματα αναδεικνύουν το πείραμα και το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό!

Σας φιλώ!

Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
    1. Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει λένε! Για να δούμε… Είναι όντως πολύ εντυπωσιακό για τα παιδικά ματάκια!Φιλιάαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link