Οι τηγανίτες της γιαγιάς

ταχίνι με κακάο

γλυκό κυδώνι (χειροποίητο της γιαγιάς)
γλυκό βύσσινο (εννοειται της γιαγιάς)
ρολάκια με μέλι και κανέλα
Ξέρω ξέρω, σας μπέρδεψε ο τίτλος της σημερινής μου ανάρτησης! Είναι όμως αφιερωμένη στον καλό μου σύζυγο! Κι αυτό γιατί αντέχει την τρέλα μου να αλλάζω διαρκώς χόμπι, γιατί δεν διαμαρτύρεται όταν τον τραβολογάω πότε εδώ και πότε εκεί για οτιδήποτε με ενδιαφέρει, που ανέχεται την γκρίνια μου (ω ναι ειδικά όταν είμαι κουρασμένη), που είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε ο,τι κάνω!
Έτσι λοιπόν χθες είπα να του φτιάξω ένα ξεχωριστό πρωινό. Τηγανίτες, μια συνταγή της μαμάς μου που είχα καιρό να κάνω και που πολύ απολαύσαμε! Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παραπάνω τις απολαύσαμε με ταχίνι με κακάο, με μέλι και κανέλα, με σπιτικό γλυκό βύσσινο και σπιτικό γλυκό κυδώνι!

Υλικά για 8-10 τηγανίτες
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα (χλιαρό)
2 κουτ. σ. λιωμένο βούτυρο
1 αβγό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σ. μαύρη ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ αλάτι

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο  πρώτο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιομορφία μείγμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας. Μόλις δημιουργηθούν στη ζύμη τρύπες τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε όπως στις φωτογραφίες ή όπως μας αρέσει!
Καλή μας εβδομάδα!
 

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Δείτε επίσης

 

41 Comments
  1. τι ωραία ανάρτηση!
    αγαπώ και εγώ συχνά πυκνά να αναφέρομαι στον σύζυγό μου, μέσα από το μπλογκ
    τους αξίζει! ας μην τους "επισκιάζουν" τα παιδιά 🙂

    φιλιά, Σωτηρία μου

  2. πολύ ωραία ανάρτηση!
    αγαπώ ακι εγώ να αναφέρομαι συχνά στον σύζυγόμου, μέσα στο μπλογκ- τους αξίζει, ας μην τους επισκιάζουν τα παιδιά 🙂 🙂

    φιλιά, Σωτηρία μου!

  3. Σωτηρία μου τι ωραία που τα γράφεις! Πραγματικά ώρες ώρες τους ζαλίζουμε με τις απαιτήσεις μας και την γκρίνια μας 😉 Θα την κάνω οπωσδήποτε αυτή την συνταγή! Φιλάκια πολλά.

  4. Η ωρα ειναι 10:00 το βραδυ.. μολις εζω γυριζειι απο προπονηση… δεν μπορεις να καταλαβειςς ποσοοο ….ονειρικεςςς… ειναι οι φωτογραφιεςς σου!!! ειδικα χειροποιητα γλυκαααα??? <3 <3

  5. Κοριτσάκι σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Να είναι καλά η γιαγιά η χρυσοχερα! Προπόνηση ε; (τώρα ζήλεψα λιγάκι) φαντάζομαι ότι θα γουργουρίζει και η κοιλίτσα οπότε Καλή όρεξη! Φιλιααααα

  6. Κι εγώ συνήθως Κυριακή κάνω τέτοια πρωινά. Αλλά τις περισσότερες φορές μας προσέχει εκείνος κι ετοιμάζει νοστιμότατα πρωινά!!! Φιλιά!

  7. Μπράβο Σωτηρία! Πρέπει να τους σκεφτόμαστε και τους άντρες μας, να τους προσέχουμε…υπέροχη κίνηση και πολύ λαχταριστές οι τηγανίτες σου με τα συνοδευτικά τους! Τρελαίνομαι για γλυκά του κουταλιού, ειδικότερα όταν είναι σπιτικά! Καλημέρα!

  8. Θα παρω τα ρολακια χιχι!

    Πιστευω οτι ειναι πολύ ενδιαφερον η συντροφος να αλλαζει χομπις… κρατα σε ενδιαφερον την σχεση εμ τον συζυγο 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link