Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου + Δωρεάν Εκτυπώσιμο

πως_να_δέσω_τα_κορδόνια_μου

Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου παίζοντας! Η μεγάλη μου κόρη Ελένη εδώ και μήνες ξέρει να δένει μόνη της τα κορδόνια της. Κι αυτό γιατί στο νούμερο αθλητικού παπουτσιού που φοράει υπάρχουν πλέον ελάχιστα μοντέλα που κλείνουν με ταινία velcro (το γνωστό σκρατς). Πρόσφατα όμως παρατήρησα ότι τα δένει κάπως περίπλοκα με αποτέλεσμα να της παίρνει αρκετή ώρα. Ήθελα λοιπόν να τη βοηθήσω να μάθει να τα δένει πιο απλά και εύκολα. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα παιχνιδάκι που θα κάνει όλη τη διαδικασία διασκεδαστική.

Γενικώς πιστεύω ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από το παιχνίδι.  Γι΄αυτό δεν χάνω ευκαιρία να τους δείχνω πράγματα μέσα από το βιωματικό παιχνίδι. Έφτιαξα λοιπόν δύο πολύχρωμα παπουτσάκια, μπήκε και η Έλλη στο παιχνίδι και ξεκινήσαμε!

Μπορείτε να εκτυπώσετε τα πολύχρωμα παπουτσάκια παρακάτω:

.

Μαθαίνω να δένω τα κορδόνια μου παίζοντας

Υλικά

-το δωρεάν εκτυπώσιμο (δείτε παραπάνω)

-ένα ψαλίδι, κοπίδι

-ένα κομμάτι κορδέλα για κάθε παπούτσι (ή κορδόνια)

Τύπωσα τα παραπάνω παπουτσάκια σε χαρτόνι (εναλλακτικά τυπώστε σε απλό χαρτί και κολλήστε το σε χαρτόνι) και με τα κορίτσια μου τα κόψαμε γύρω γύρω. Με το κοπίδι έκανα από μία τρύπα στα σημεία που περνάμε την κορδέλα και μετά έδειξα στην Ελένη και στην Έλλη πως ακριβώς θα την περάσουν σε κάθε τρύπα.

Πρώτα δέσαμε την κορδέλα κόμπο για να μην γλιστράει (αν χρησιμοποιήσετε κορδόνια δεν θα γλιστράει) και ύστερα ξεκινήσαμε την εξάσκηση για το πως θα δένουν τα κορδόνια τους με εύκολο κι αποτελεσματικό τρόπο.

Η Έλλη, σαν μικρούλα που είναι, δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά η Ελένη τα κατάφερε αμέσως και πλέον δένει τα κορδόνια της εύκολα και γρήγορα!

Δοκιμάστε το, τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν και ταυτόχρονα θα εξασκηθούν!


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Σας φιλώ…

Δείτε επίσης

-Παίζουμε με το αλάτι και τα χρώματα του ουράνιου τόξου

-Ζωγραφίζουμε με αφρό ξυρίσματος

-Φτιάχνουμε πλαστελίνη με σαπούνι και καλαμποκάλευρο

-Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link