Κοτομπουκιές παναρισμένες με πίτουρο βρώμης

kotompoukies_mylittleworldgr

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό που εδώ και καιρό έχει μπει για τα καλά στη διατροφή της οικογένειάς μου κι όχι μόνο στο πρωινό αλλά και σε άλλα γεύματα της ημέρας μας με τη μορφή των νιφάδων βρώμης ή του πίτουρου βρώμης. Η θρεπτική αξία της βρώμης είναι μεγάλη, αφού βρίσκεται στη βάση της μεσογειακής διατροφής καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε μεταλλικά στοιχεία, σε ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Όπως λένε οι ειδικοί, μερικά από τα καλά που κάνει η βρώμη στον οργανισμό μας είναι:

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος

-Βελτίωση της πέψης 

-Καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό

-Βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου του αίματος

-Συμβάλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους

-Συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης

Τα κορίτσια μου θα σας πω ότι δεν τρελαίνονται να φάνε βρώμη αντί για τα κλασικά δημητριακά που αρέσουν στα παιδιά, έτσι κι εγώ ψάχνω τρόπους και τη χρησιμοποιώ σε διάφορα φαγητά όπως οι μπάρες δημητριακών με βρώμη που σας είχα δείξει εδώ ή οι κοτομπουκιές που θα δούμε σήμερα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κομματάκια

4-5 κουταλιές αλέυρι

2 αβγά

9-10 κουταλιές πίτουρο βρώμης

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι πάπρικα

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το αλατίζουμε ελαφρώς. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε όλα τα κομμάτια. Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρώς. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το πίτουρο βρώμης με την πάπρικα και το αλάτι κι αφού περάσουμε τα αλευρωμένα κομμάτια από το πιάτο με το αβγό και τα αλείψουμε καλά, μετά τα βουτάμε στο πιάτο με το πίτουρο βρώμης και τα καλύπτουμε εντελώς. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C (ή ανάλογα με τον φούρνο) στο grill για περίπου 30-35 λεπτά ( στο μισό του ψησίματος γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά).

Tips: 1) Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυγό μπορούμε να βουτήξουμε τα αλευρωμένα κομμάτια κοτόπουλου σε μουστάρδα και μετά μέσα στο πίτουρο βρώμης, το φαγητό μας θα αποκτήσει πιο έντονη και πικάντικη γεύση.

2) Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε δημητριακό μας αρέσει, να το θρυμματίσουμε και να πανάρουμε τις κοτομπουκιές μας.

Οι κοτομπουκιές μας θα αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα. Σερβίρουμε με σαλάτα και αν θέλουμε συνοδεύουμε μια ελαφριά σος από μουστάρδα-μαγιονέζα. Αν και δεν το περίμενα, η Ελένη και η Έλλη ξετρελάθηκαν με τη συνταγή και μου ζητάνε συχνά να τους φτιάξω τις κοτομπουκιές αυτές!

Καλή μας όρεξη!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

Δείτε επίσης

-Πράσινη σαλάτα με σταφύλι και χαλούμι

-Ρυζογκοφρέτες με μπανάνα,μέλι και κανέλα

-Μούσλι: πως θα το φτιάξετε μόνοι σας

Γλώσσα gourmet στον ατμό

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Κοίτα να δεις που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!
    Σε ευχαριστώ πολύ Σωτηρία.
    Μόνο να πω ότι στο πίτουρο πρέπει να είμαστε πιο φειδωλοί από ότι στις νιφάδες.
    Το πίτουρο έχει ένα όριο 3 κουταλιές την ημέρα για τον ενήλικα οργανισμό, με προτιμότερο τα 2 κουταλάκια.
    Πάω να δω και τις μπάρες !
    Την καλημέρα μου!

    υγ: Να φανταστώ ότι και το αλε΄ύρι της συνταγής μπορώ να το αντικαταστήσω με ολικής ε;

    1. Αριστέα μου σε ευχαριστώ για την πληροφορία, θα το ψάξω κι εγώ γιατί με ενδιαφέρει πολύ. Πιστεύω ότι το αλεύρι μπορείς να το αντικαταστήσεις με ολικής (αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα). Τα φιλιά μου!

  2. Δεν τρώω τις νυφάδες βρώμης και μου είχε πει μία φίλη που φτιάχνει για τα παιδιά της να αντικαταστήσω τη φρυγανιά στα κεφτεδάκια με βρώμη προκειμένου να τρώω λίγο. Και αυτή η συνταγή όμως μου φάνηκε ενδιαφέρον γιατί από καιρό θέλω να κόψω το τηγάνισμα στα παναρισμένα κρεατικά και για να αρέσει και στα παιδιά είναι σίγουρα νόστιμα!

    1. Ελεάνα μου έχω αντικαταστήσει τη φρυγανιά με νιφάδες βρώμης στα μπιφτέκια εδώ και πάρα πολύ καιρό, νομίζω ότι δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις κι εσύ. Όσο για τις κοτομπουκιές είναι πολύ καλή συνταγή κι έχεις δίκιο ότι τα παιδιά τρώνε μόνο ότι είναι καλομαγειρεμένο και νόστιμο! Πολλά φιλιάαα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link