Θέατρο-πρόταση + Διαγωνισμός: Ο Έμπορος της Βενετίας

“Ο Έμπορος της Βενετίας” είναι μια από τις παιδικές παραστάσεις που είδαμε φέτος και μας άρεσαν πάααρα πολύ! Είναι η γνωστή ιστορία από το ομώνυμο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιτυχώς διασκευασμένο για παιδιά.

Ο-έμπορος-της-Βενετίας

Πριν από χρόνια, θυμάμαι, είχα δει την παράσταση “Ο Έμπορος της Βενετίας” στο Ηρώδειο με τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη. Η τότε παράσταση ήταν εκπληκτική και συνάμα δραματική. Έτσι όταν διάβασα ότι η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσιάζει τη συγκεκριμένη παράσταση, ομολογώ ότι προβληματίστηκα. Μα πως ένα τέτοιο έργο, βαρύ και δραματικό, θα το δούνε μικρά παιδιά, σκέφτηκα.

Ο-έμπορος-της-Βενετίας

Κι όμως η παράσταση αυτή είναι προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, είναι χαρούμενη και διασκεδαστική, ενώ ταυτόχρονα κρατάει γερά τον ρυθμό και το πνεύμα του δημιουργού της. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι περνάει στα παιδιά όλα τα ισχυρά μηνύματα του αρχικού έργου. Η αγάπη, η πίστη, η δύναμη της φιλίας και οι πανανθρώπινες αξίες είναι μηνύματα που με πολύ όμορφο τρόπο περνάνε στα παιδιά. Οι ηθοποιοί είναι γεμάτοι κέφι, ζωντάνια, νεύρο και μας κρατούν μαζί τους μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο!

Ο-έμπορος-της-Βενετίας

Στην παράσταση οι 8 ταλαντούχοι ηθοποιοί περιγράφουν όλη την ιστορία του ομώνυμου έργου.

Συγκεκριμένα:

“Την ιστορία μ’ εκείνη την πόλη, που οι κάτοικοί της σχεδόν ζουν μες στο νερό και όποτε θέλουν έχουν καρναβάλι! Εκείνη την ιστορία με τα καράβια που ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά κανείς δεν ήξερε αν θα έφταναν στον προορισμό τους! Την ιστορία με την Πόρσια που θα παντρευόταν μόνο όποιον κέρδιζε τη δοκιμασία με τα τρία κουτιά! Εκείνη, με τον νεαρό Μπασάνιο που ρίσκαρε τα πάντα για την αγαπημένη του! Με τα δυο κορίτσια που ντύθηκαν αγόρια κι έκαναν τους δικηγόρους στο Μεγάλο Δικαστήριο! Και μ’ εκείνον τον άλλον!
Ποιον άλλον;
Που είχε έρθει απ’ αλλού… που όλους τους ανακάτεψε!
Τι ξέρουμε γι αυτόν;
Τον λένε Σάυλοκ, περισσότερα τώρα ν’ αποκαλύψω δεν μπορώ…
Μιλώ, τέλος πάντων για εκείνη την ιστορία του πιο πιστού φίλου όλων των εποχών! Εκείνον τον έμπορο!
Εκείνον τον Έμπορο της Βενετίας…

Ο-έμπορος-της-Βενετίας

Στην παράσταση “Ο Έμπορος της Βενετίας”  δεν θα δείτε φανταχτερά σκηνικά και κοστούμια. Ωστόσο, η μαεστρία των ηθοποιών, το κέφι τους και η υποκριτική τους ικανότητα σε συνδυασμό με την πολύ προσεγμένη διασκευή από την Ελένη Βλάχου, μας προσέφεραν μια εντυπωσιακή παράσταση, γεμάτη χιούμορ, τραγούδι και υπέροχη ζωντανή μουσική, αλλά και σπουδαία μηνύματα.

Η Ελένη, η Έλλη, τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την παράσταση αυτή!

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Ο-έμπορος-της-Βενετίας

Ο Έμπορος της Βενετίας

Παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ 210 9315600

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Λάγκος – Δημήτρης Γκουτζαμάνης (διπλή διανομή), Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Κλείτος Κωμοδίκης, Άννα Μαντά, Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Παπαθανασίου, Ουσίκ Χανικιάν
Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

Παραστάσεις
Κυριακές 11:30 & 15:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10€
ΑΜΕΑ/ Άνεργοι / Πολύτεκνοι : 7€
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, εδώ.

Διαγωνισμός

Σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, χαρίζουμε σε 3 τυχερούς από 1 διπλή πρόσκληση για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 15.00μμ.

Για να κερδίσετε μία από τις 3 διπλές προσκλήσεις κάνετε κλικ εδώ.

Καλή επιτυχία!

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link