Ζωγραφίζουμε με… πλαστελίνη

zografizoume_me_plastelini_mylittleworldgr

Ποιος είπε ότι η πλαστελίνη είναι μόνο για να πλάθουμε; Εντάξει, κατά κύριο λόγο με την πλαστελίνη πλάθουμε, αλλά μπορεί ωραιότατα να χρησιμοποιηθεί και για να ζωγραφίσουμε! Πως; Απλούστατα, όπως θα δείτε παρακάτω! Ας ξεκινήσω όμως με το παρασκήνιο.

Τις προάλλες, προσπαθούσαμε να αποφασίσουμε με την Ελένη και την Έλλη τι χειροτεχνία θα κάνουμε, τα κορίτσια ήθελαν να χρησιμοποιήσουμε πλαστελίνη. Αλλά για να πω την αλήθεια δεν τρελαίνομαι να γεμίζει ο χώρος μας δεκάδες τρίμματα από τα κομματάκια που περισσεύουν όταν κόβουμε σχέδια με κουπ πατ. Έτσι έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να ζωγραφίσουμε με την πλαστελίνη! Πάμε λοιπόν να σας δείξουμε πως γίνεται.

Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

Υλικά

-δύο γαλάζια χαρτόνια Α4 (γιατί το θέμα μας θα ήταν θαλασσινό)

-μολύβι

-πλαστελίνη σε διάφορα χρώματα

Τα κορίτσια σχεδίασαν στο χαρτόνι τους από ένα ψάρι, η Ελένη έκανε ένα μεγάλο (μάλλον με χριστόψαρο μοιάζει) και η Έλλη ένα μικρότερο (που μας θύμισε το Νέμο).

Συμβουλή: αν δυσκολεύεστε να σχεδιάσετε το ψάρι (ή όποιο άλλο θέμα επιλέξετε) μπορείτε εύκολα να τυπώσετε χρωμοσελίδες γράφοντας στο διαδίκτυο fish colouring pages.

Μετά τα κορίτσια έκοβαν μικρά κομματάκια από την πλαστελίνη και τα πίεζαν με τα δαχτυλάκια τους πάνω στο χαρτόνι ώστε να γίνουν μια πολύ λεπτή στρώση και ουσιαστικά να κολλήσουν στο χαρτόνι.

Ξεκίνησαν από το μάτι και το στόμα του ψαριού, συνέχισαν με τα πτερύγια και την ουρά και ολοκλήρωσαν με το υπόλοιπο σώμα. Στο τέλος, τα κορίτσια μου έφτιαξαν και μερικές πέτρες στο βυθό της θάλασσας, μερικά φύκια και λίγες φυσαλίδες.

                                                        το ψαράκι της Έλλης μου

Η δραστηριότητα αυτή μας άρεσε πολύ  γιατί:

-ήταν πρωτότυπη αφού χρησιμοποιήσαμε ένα συνηθισμένο υλικό (την πλαστελίνη) με διαφορετικό τρόπο

-τα μικρά χεράκια εξάσκησαν τη λεπτή τους κινητικότητα

-τα κορίτσια απασχολήθηκαν πολύ ώρα (με τη βοήθειά μου βέβαια)

-έγιναν πολύ λιγότερα τρίμματα από ότι αν απλώς παίζαμε με την πλαστελίνη

                                 το ψαράκι της Ελένης μου

 


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Σας φιλώ…

 

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link