Στικς με φράουλα (νηστίσιμο)

Μου αρέσει να φτιάχνω νηστίσιμες συνταγές για τα παιδιά μου και την οικογένειά μου καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου γιατί τις θεωρώ πιο “ελαφριές” και πιο υγιεινές. Όταν δε συνδυάζονται και με λίγα υλικά, χωρίς όμως να υστερούν σε γεύση, τότε τις θεωρώ ιδανικές για μια εργαζόμενη και πολυάσχολη μαμά σαν και εμένα. Τέτοια συνταγή είναι το παρακάτω νηστίσιμο σνακ που αρέσει πολύ στις κόρες μου, είναι εύκολο και γρήγορο να το φτιάξω και να το απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι.
νηστίσιμο σνακ
ζυμάρι με μαρμελάδα φράουλα
νηστίσιμο σνακ
Με δύο μόλις υλικά, σφολιάτα και μαρμελάδα φράουλα το συγκεκριμένο νηστίσιμο σνακ ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ! Συνήθως προτιμώ να φτιάχνω τις δικές μου μαρμελάδες, αλλά εάν δεν έχω τον χρόνο επιλέγω μαρμελάδες του εμπορίου που αναγράφουν 100% από φρούτα και χυμούς φρούτων, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών. Έχουν πιο απαλή και ήπια γεύση από τις άλλες που περιέχουν ζάχαρη αλλά είναι και πιο υγιεινές!
Πάμε να δούμε πόσο εύκολα θα φτιάξουμε το νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μας.
Αρχικά τοποθετώ τη σφολιάτα πάνω σε μια λαδόκολλα και απλώνω στο μισό φύλλο τη μαρμελάδα.


Διπλώνω το άλλο μισό φύλλο πάνω από τη μαρμελάδα και κόβω τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες.

Έπειτα στρίβω το κάθε κομμάτι όπως στη φωτογραφία.

Ψήνω στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και έτοιμο το νόστιμο και νηστίσιμο σνακ μας!

Μπορείτε αν θέλετε να κόψετε το ζυμάρι σε πιο λεπτές ή πιο πλατιές λωρίδες ή αν είστε λάτρεις της σοκολάτας μπορείτε αντί για μαρμελάδα να βάλετε τη δική σας σπιτική μερέντα.

 

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

 

.

Δείτε επίσης

28 Comments
  1. Καλημέρα Σωτηρία μου! Τι έξυπνη ιδέα είναι αυτή! Έφτιαξα μαρμελάδα φράουλα τις προάλλες, τι σύμπτωση, να πέσω πάνω σ'αυτή την ανάρτηση…χιχιχι

  2. Τόσο απλή η διαδικασία, τόσο λαχταριστό το αποτέλεσμα!
    θα το δοκιμάσω με τις μαρμελάδες ροδάκινο, που έφτιαξα το καλοκαίρι.
    Ευχαριστούμε, Σωτηρία μου!
    φιλιά,καλή εβδομάδα
    Αλεξία

  3. Σωτηρία, τι λιχουδιά είναι αυτή!!! τρελαίνομαι για φράουλες!!!!
    Στείλε μου, σε παρακαλώ, τη διεύθυνσή σου για την ανταλλαγή. Δεν μπορώ να βρω το μέηλ σου.
    Καλή εβδομάδα!

  4. Έτσι απλά; Πεθαίνω για τέτοια εύκολα γλυκάκια! Και πεθαίνω και για φράουλες, οπότε…μου ταιριάζει γάντι η συνταγή σου!

  5. Ω… και εγω θα το κανω το σνακ τρελαινομαι για μαρμελαδες και φυλω.. εχω κανει πορτοκαλι μαρμελαδα.. θα ειναι τέλεια..!! μπραβο Σωτηρία μου .. βλεπω οτι περνας ομορφα φτιαχνοντας κοτούλες και κουνελακια με τα κορίτσια σου.. παντα να περνατε καλα …
    Ειδα το σχολιο σου σε μενα και αν θελεις σου αφηνω εδώ το μεηλ μου.. να μου στείλεις την διευθηνση σου να σου στηλω για τα κορίτσια κατι;…φιλακιααααα..!! το μεηλ μου .. [email protected]..

  6. Ωραία ιδέα. Οι φράουλες και η μαρμελάδα φράουλα είναι αγαπημένες μας γεύσεις. Μου άρεσαν πολύ και οι φωτογραφίες σου, δείχνουν πόσο λαχταριστό είναι το σνακ αυτό!

  7. Ρούλα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Τα έργα σου είναι υπεροχα και σίγουρα σου το λενε όλοι! Σε ευχάριστω πολύ που σκέφτηκες τα κορίτσια μου! Φιλιαααααα

  8. Απλά καταπληκτικό! Αύριο κιόλας πάω να πάρω σφολιάτα μιας και μαρμελάδες έχω μπόλικες για τις ξαφνικές λιγούρες!
    Υποθέτω διατηρούνται στο ψυγείο ε;;;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link