Εργαστήριο χειροτεχνίας με τα βιβλία της Άλκης Ζέη στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Το περασμένο Σάββατο, στις 21 του Απρίλη, είχα την χαρά να βρίσκομαι στον Πολυχώρο Μεταίχμιο όπου μαζί με την Ζήνα από το Ευ Ζην Creations οργανώσαμε ένα εργαστήριο χειροτεχνίας για τους μικρούς μας φίλους. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου που ακολουθούσε και αφιερώθηκε στην αγαπημένη μου Άλκη Ζέη, μια συγγραφέα που με τα βιβλία της έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές παιδιών!

Έτσι, με έμπνευση το γνωστό βιβλίο της Αλκης Ζέη, Η μωβ ομπρέλα φτιάξαμε μωβ αλλά και πολύχρωμες ομπρέλες τις οποίες ζωγραφίσαμε και στολίσαμε με πομ πομ και αυτοκόλλητα! Ενώ με έμπνευση το βιβλίο Ο θείος Πλάτων, φτιάξαμε γλυκούτσικους γαϊδαράκους-καλαθάκια που έγιναν κουκλίστικοι.

Όλα τα παιδιά απασχολήθηκαν, χάρηκαν, διασκέδασαν πολύ και καμάρωναν με τις χειροτεχνίες τους. Είχε πολύ πλάκα που κάθε παιδάκι ξεδίπλωνε τη δική του φαντασία και έβαζε τα δικά του χρώματα και σχέδια με αποτέλεσμα οι ομπρελίτσες και ο γαϊδαράκος να είναι τόσο πολύχρωμοι όσο δεν φαντάζεστε!

Ήταν ένα πολύ δημιουργικό εργαστήρι χειροτεχνίας και όλα τα παιδιά (αλλά και οι γονείς) έφυγαν χαμογελαστά κι ευχαριστημένα κρατώντας στα χέρια τους τα πολύτιμα δημιουργήματά τους και ένα μικρό δωράκι από εμάς!

Πολύ σπουδαίο για εμένα είναι το γεγονός ότι γνώρισα από κοντά την αγαπημένη μου συγγραφέα που με συντρόφευε με τα βιβλία της στα προεφηβικά μου χρόνια. Η Άλκη Ζέη ήρθε στην εκδήλωση χαμογελαστή, συνομίλησε με τα παιδιά και τους μεγάλους και υπέγραψε τα βιβλία της! Φυσικά υπέγραψε και τα βιβλία της Ελένης και της Έλλης που ενθουσιάστηκαν όταν τους είπα ότι είναι η αγαπημένη συγγραφέας των παιδικών μου χρόνων! Φωτογραφήθηκα και συνομίλησα κι εγώ μαζί της και πραγματικά ήταν μεγάλη μου τιμή!

Ευχαριστώ πολύ τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για την πολύ καλή διοργάνωση καθώς και τη φίλη μου Ζήνα για την υπέροχη συνεργασία! Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια της φίλης Μαρίας του Mommy Jammi καθώς εκτελούσε χρέη φωτογράφου κι όχι μόνο και γι΄αυτό την ευχαριστώ! Τέλος, να προσθέσω ότι τα υλικά ήταν ευγενική προσφορά των καταστημάτων Tiger Stores.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Σας φιλώ!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link