Γυναικα και πυελικό έδαφος!

Τι θα λέγατε να αναφερθούμε σε ένα  θέμα που αφορά σχεδον ολες τις γυναίκες αλλά οι περισσότερες το αγνοούμε? Συνήθως απασχολει τις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη η κατά την εμμηνόπαυση.

πηγη

Προσωπικά με απασχόλησε μετά τον πρώτο τοκετό μου.
Έχοντας βιώσει έναν εξαιρετικά γρήγορο και οξύ τοκετό (ούτε επισκληριδιο δεν πρόλαβα να κάνω!) λίγο καιρό μετά αισθανόμουν μια μικρή ενόχληση, κάτι σαν βάρος στο πυελικό έδαφος.
Για να πω την αλήθεια ήταν η πρώτη φορά που άκουγα την έννοια πυελικό έδαφος!!
Η φυσικοθεραπεύτρια που απευθύνθηκα μου εξήγησε ότι το πυελικό έδαφος είναι μια ομάδα μυών που συνεργάζονται μεταξύ τους και βρίσκεται εσωτερικά στη βάση της λεκάνης. Οι μύς αυτοί μας βοηθούν να ελέγχουμε την ουρήθρα, τον κόλπο και τον πρωκτό.

πηγη

Κι επειδή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού το πυελικό έδαφος δέχεται πίεση και φόρτιση, μπορεί οι μύς που το αποτελούν να χαλαρώσουν η να τραυματιστούν.
Σαν επακόλουθο κάθε φορά που κάποιος γελάει, φταρνίζεται, βήχει, τρέχει, σηκώνει βάρος (δηλαδή το μωρό) μπορεί να αισθάνεται κάποια ενόχληση η και να εχει ακρατεια ούρων. Τα συμπτώματα αυτά είναι πιθανό να ενταθούν κατα την εμμηνόπαυση η να πρώτοεμφανιστούν τοτε.

πηγη

Ευτυχώς υπάρχει λύση εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη! Μιλάω για ειδικές ασκήσεις που μπορείς να τις κάνεις οπουδήποτε χωρίς να το καταλάβει κανείς και χωρίς καν να ιδρώσεις!
Για να μην παρεξηγηθω, μιας και ειδικός δεν είμαι, θα προτιμησω να μην αναφερθω σε συγκεκριμενα sites η videos. Ωστόσο αν βαλετε στις μηχανές αναζήτησης “πυελικό έδαφος” θα βρείτε πολλές χρησιμες πληροφορίες!
Θα σας πω μονο οτι καποιες απο τις ασκησεις για το πυελικο εδαφους είναι ευρύτερα γνώστες ως ασκήσεις Kegel και βοηθουν να αποφευχθούν ενοχλήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και συμπτώματα ακρατειας ουρων, βοηθούν το σωμα να επανέλθει μετα τον τοκετο και φυσικά βελτιώνουν την ερωτική ζωή των γυναικών!!!
Αρκει να σας τις δειξει καποιος ειδικος και μετα να τις κανετε μονες σας στο σπιτι η οπου αλλου βρισκεστε! Εγώ επειδή τις εκανα συστηματικά μετα τον πρωτο τοκετό μου είναι σαν να έχει εκπαιδευτεί το σωμα μου, τις έχω συνηθίσει και πλεον τις κάνω αυτόματα και χωρίς σκέψη κάθε φόρα που σηκώνω ενα βαρος, γελαω, φταρνιζομαι, τρέχω, βηχω, κτλ.

πηγη

Είναι σημαντικό να βοηθαμε και να προσέχουμε τον εαυτό μας και το σωμα μας!
Εξάλλου η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Σας φιλώ…

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

4 Comments
  1. Ως "πρώην" φυσ/τρια αυτές τις ασκήσεις τις έμαθα στην σχολή…η αλήθεια είναι όμως πως στην καθημερινή μου ζωή και ειδικά τώρα με την εγκυμοσύνη δεν τις έχω βάλει στο πρόγραμμα…(κακώς!!)
    Ευχαριστώ που μου τις θύμισες!

  2. Πολύ ωραίο blog. Πάρα πολύ καλογραμμένο και γεμάτο με πληροφορίες που θα με βοηθήσουν αφάνταστα στο μέλλον άμα μου τύχει αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link