Βιβλίο-πρόταση: Το Τζάτζαλο

Έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη ¨Τζάτζαλο”; Εγώ ομολογώ πως δεν την ήξερα μέχρι που έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο “Το Τζάτζαλο”! Και τι είναι αυτό το Τζάτζαλο θα αναρωτιέστε. Χμμ, είναι κάτι που το έχουμε όλοι μέσα μας και συχνά “παλεύουμε” μαζί του, ίσως μια φωνούλα, ίσως ένα μικρό τερατάκι που μας παροτρύνει να κάνουμε πράγματα που μετά μετανιώνουμε. Βέβαια τα μικρά παιδιά έχουν ένα πιο δραστήριο, θα έλεγα, Τζάτζαλο από ότι εμείς οι μεγάλοι, αφού πολλές φορές δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Πόσες φορές έχετε πει “γιατί το έκανες αυτό παιδί μου, δεν έχουμε πει….” και η απάντηση του παιδιού είναι “δεν ξέρω”, ε εκεί έχει επέμβει το Τζάτζαλο!

Η Ρούθι, αν και τα πάει καλά με το διάβασμα, το γράψιμο, τα μαθηματικά και τους συμμαθητές της, έχει ένα πρόβλημα στο σχολείο που της κάνει τη ζωή δύσκολη. Είναι το Τζάτζαλο, το μικρό τερατάκι που υπάρχει μέσα της και που συχνά αναλαμβάνει δράση και κάνει όλα αυτά που στην πραγματικότητα η Ρούθι δεν θα ήθελε να κάνει.

Όταν η δασκάλα της λέει να καθίσει στη θέση της, η Ρούθι δεν μπορεί γιατί εκεί κάθεται το Τζάτζαλο.

Όταν η Ρούθι γίνεται άγαρμπη και αγενέστατη, φταίει το Τζάτζαλο.

Όταν η δασκάλα ρωτάει κάτι τη Ρούθι, τότε το Τζάτζαλο πετάει κάτω τα μολυβια και η Ρούθι ξεχνάει την ερώτηση.

Όταν η Ρούθι κάνει περίεργους ήχους και γκριμάτσες, φταίει το Τζάτζαλο.

Όταν η Ρούθι τσαλακώνει τη ζωγραφιά του Τζόρτζ, πάλι φταίει το Τζάτζαλο.

Κι όταν η δασκάλα λέει “Ρούθι αυτό που έκανες δεν ήταν καθόλου σωστό”, η μικρούλα ξέρει ότι δεν το έκανε αυτή αλλά το Τζάτζαλο! Αχ αυτό το Τζάτζαλο, κάνει τόσο δύσκολη τη ζωή της Ρούθι. Όμως η Ρούθι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να μην αφήσει δηλαδή αυτό το Τζάτζαλο να καθορίζει τη ζωή της και τότε όλα γίνονται πιο όμορφα και η Ρούθι πιο χαρούμενη!

Το βιβλίο αυτό μιλάει για το πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να εκδηλώσουν και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους στη συναναστροφή με τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους, τα αδέρφια τους, κ.α. Το Τζάτζαλο, το μικρό άτακτο κι αχόρταγο τερατάκι που έχουν μέσα τους, παραμονεύει και είναι έτοιμο να επέμβει κάθε στιγμή και προκαλέσει έναν μικρό χαμό που θα οδηγήσει συνήθως στο μάλωμα του παιδιού. Ακόμα και οι μεγάλοι έχουμε ένα μικρό Τζάτζαλο μέσα μας που είναι αρκετά δύσκολο να τιθασεύσουμε.

Άραγε εσείς ελέγχετε το δικό σας Τζάτζαλο;

Συγγραφέας: Sean Ferrell

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση: Charles Santoso

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

-Βιβλίο-πρόταση: Δώρο γενεθλίων

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link