Το λευκό λιοντάρι: Βιβλίο-πρόταση

To_lefko_liontari_mylittleworldgr

Διαβάσαμε το βιβλίο “Το λευκό λιοντάρι” του συγγραφέα Jim Helmore και πολύ μας άρεσε! Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που μιλάει για το φόβο που έχουν τα παιδιά για κάθε τι καινούργιο και πως για να προσαρμοστούν χρειάζονται το χρόνο τους αλλά και έναν καλό φίλο!

“Καμιά φορά ο κόσμος μπορεί να σου φαίνεται τεράστιος.

Καμιά φορά μέσα του νιώθεις τόσος δα.

Ίσως τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας φίλος να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το θάρρος που κρύβεις μέσα σου.”

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η μικρή Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της στο καινούργιο τους σπίτι που όλοι οι τοίχοι του είναι λευκοί. Νιώθει μοναξιά και παρόλο που υπάρχουν πολλά νέα μέρη να εξερευνήσει. Εύχεται να είχε έναν φίλο για να παίζουν μαζί.

Μια μέρα, καθώς τριγυρνά μέσα στο άσπρο σπίτι συναντά ένα κατάλευκο λιοντάρι, γίνονται αμέσως φίλοι και τότε το παιχνίδι ξεκινά. Η Σοφία μαζί με το λευκό λιοντάρι παίζει όλη την ημέρα, διασκεδάζει και αισθάνεται υπέροχα.

Από το παράθυρο βλέπει το πράσινο πάρκο που βρίσκεται κοντά τους και τα αγοράκια που παίζουν εκεί. Το ένα από αυτά της γνέφει να πάει κι εκείνη να παίξει, όμως η Σοφία ντρέπεται και μένει στο σπίτι. Ο φίλος της το λιοντάρι, μετά από λίγες ημέρες, την παροτρύνει να δοκιμάσει να παίξει έξω, άλλωστε όταν γυρίσει εκείνο θα είναι ακόμα εκεί και θα την περιμένει.

Η Σοφία βρίσκει το θάρρος, πηγαίνει στο πάρκο, συναντά το αγοράκι, παίζουν και περνάει καταπληκτικά! Κάνει καινούργιους φίλους και η ζωή της αλλάζει.

Το λευκό λιοντάρι

Το βιβλίο “Το λευκό λιοντάρι” με την αρμονική και γαλήνια εικονογράφησή του από τον Richard Jones, μας δείχνει ότι σε κάθε αλλαγή της καθημερινότητας των παιδιών χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν, να αναποκριθούν και να “ανοιχτούν”. Σε μια τέτοια περίπτωση ένας καλός φίλος θα βοηθήσει το παιδί να βρει το κουράγιο και το θάρρος για να κάνει ένα βήμα παρακάτω. Η συγκινητική αυτή ιστορία μας δείχνει, επίσης, ότι η φιλία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών από την πολύ μικρή τους ηλικία.

Συγγραφέας: Jim Helmore

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Richard Jones

Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4+

Καλό διάβασμα!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link