Το ελαφοκάραβο: Βιβλίο-πρόταση

Το ελαφοκάραβο! Με το που είδα το βιβλίο αυτό με κέρδισε αμέσως το εξώφυλλό του καθώς βγάζει δυναμη, ένταση και φαντασία. Όσο για τον τίτλο του θεωρώ ότι είναι απίθανος “Το ελαφοκάραβο” ( ή αν προτιμάτε “The antlered ship” ο πρωτότυπος τίτλος). Φανταστείτε λοιπόν ότι αν εντυπωσιάστηκα εγώ, τι έπαθαν τα κορίτσια μου μόλις το είδαν! Πάμε όμως να σας πω για την ιστορία του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο “Το ελαφοκάραβο” της συγγραφέως Slater Dashka, των εκδόσεων Μεταίχμιο μας μιλάει για τον Μάρκο, μια αλεπού κάπως διαφορετική από τις άλλες. Χωρίς να το πολυσκεφτεί σαλπάρει σε ένα καράβι (με κέρατα ελαφιού… αντί για κανόνια) παρέα με άλλα ζώα. Ο Μάρκο παρέα με ένα κοπάδι από ελάφια και ένα σμήνος από περιστέρια ταξιδεύει για να γνωρίσει νέους κόσμους και νέους φίλους. Για να ζήσει νέες περιπέτειες και να λύσει τις πολύ σπουδαίες απορίες που απασχολούν το μυαλό του!

Γιατί μερικά τραγούδια σε κάνουν χαρούμε και κάποια άλλα λυπημένο;

Πόσο βαθιά βουτάει ο ήλιος όταν δύει μέσα στη θάλασσα;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις έναν φίλο;

Ο Μάρκο μια αλεπού με ανήσυχο πνεύμα και πολλές απορίες, επιβιβάζεται σε ένα παράξενο καράβι που φτάνει στο λιμάνι. Το πλήρωμα, που αποτελείται επίσης από ένα σμήνος θαρραλέα περιστέρια κι ένα κοπάδι πεινασμένα ελάφια, θα σαλπάρει για ένα ταξίδι αναζήτησης… ελπίζοντας να βρει συναρπαστικές περιπέτειες, νόστιμο χορτάρι αλλά και τις απαντήσεις σε μερικές πολύ σημαντικές ερωτήσεις.

Το ελαφοκάραβο

Το ταξίδι αποδεικνύεται περιπετειώδες, γεμάτο φουρτούνες και δυσκολίες, όμως ο Μάρκο είναι παρέα με τα άλλα ζωάκια και όλοι μαζί προσπαθούν να εκπληρώσουν τον κοινό σκοπό τους. Όταν επιτέλους φτάνουν στον προορισμό τους, ένα καταπράσινο νησί, ο Μάρκο αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμενε.  Τότε καταλαβαίνει ότι αν και δεν συναντά ούτε μία αλεπού, έχει ήδη αποκτήσει νέους φίλους κι ας είναι τόσο διαφορετικοί από τον ίδιο. Έχει ήδη ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού και μέσα από τη συνεργασία με τους νέους του φίλους και την κοινή τους προσπάθεια η ζωή του έχει ήδη αποκτήσει νέο νόημα.

Εικονογράφηση

Όσο για την εικονογράφηση του βιβλίου, προσωπικά με εντυπωσιάσε γιατί είναι τόσο ζωντανή, πρωτότυπη και ρεαλιστική που πραγματικά τη λάτρεψα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι αδερφοί Eric και Terry Fan, οι εικονογράφοι, θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο κι έχουν λάβει πλήθος βραβείων για τη δουλειά τους.

Το ελαφοκάραβο

Συγγραφέας: Slater Dashka

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελίδες: 48

Ηλικία: 5+

Μετάφραση: Μάρω ταυρή

Εικονογράφηση: Αδερφοί Φαν (Eric & Terry Fan)

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

8 Comments
  1. Σωτηρία μου, φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο. Τονίζει τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, τη φιλία, την ομαδικότητα. Ευχαριστούμε για την πρόταση, φίλη μου.

  2. Το βιβλιο πρεπει να διδασκει τις αξιες και να διαμορφώνει τον χαρακτηρα του παδιου.. με απλες πρωτασεις και εικονες.. ειναι η πρωτη του επαφή με το παραμυθι και απο οτιι βλεπω εδώ Σωτηρία μου αυτο το βιβλιο το κανει ..
    καλα διαβασματα φιλη μου με τα κορτσια σου… να περνατε ομορφα.. φιλακιααααα!!!! 🙂 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link