Βιβλίο-πρόταση: Παραμύθια με καρπούζι

Το πόσο μου άρεσε και με συγκίνησε αυτό το παραμύθι δε λέγεται! Ίσως μου θύμισε κάτι από τα παιδικά μου χρόνια, ίσως κάποια παιδικά καλοκαίρια, ίσως ακόμα τα παραμύθια της γιαγιάς που μένουν πάντα χαραγμένα στο μυαλό και στην καρδιά. Καταρχήν να πω ότι μόλις πήρα το βιβλίο “Παραμύθια με καρπούζι” των εκδόσεων Μεταίχμιο στα χέρια μου εντυπωσιάστηκα από το καλοκαιρινό εξώφυλλό του και αμέσως το έδειξα στην Ελένη! Η χαρά μου απερίγραπτη όταν την είδα να το παίρνει στα χέρια της, να κάθεται στα σκαλοπάτια και να ξεκινάει μόνη της να το διαβάζει γιατί της άρεσε πολύ το εξώφυλλο μου είπε (όπως κι εμένα). Σε 15΄ λεπτά το είχε τελειώσει, τόσο πολύ της άρεσε! Έτσι κι εγώ το διάβασα με την Έλλη.

Ένα κορίτσι που αγαπάει τη θάλασσα, το καρπούζι και τα παραμύθια της γιαγιάς (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) περνάει τα καλοκαίρια της απολαμβάνοντας και τα τρία. Με το που κλείσουν τα σχολεία πηγαίνει μαζί με τη μαμά της να περάσουν το καλοκαίρι στο σπίτι της γιαγιάς, πλάι στη θάλασσα!

Η γιαγιά είναι απίστευτη παραμυθού! Κάθεται στην πολυθρόνα με τα ξεθωριασμένα λουλούδια, έχει το βιβλίο ανοιχτό πάνω στα πόδια της αλλά όλα τα παραμύθια τα λέει μέσα από το μυαλό και την καρδιά της και η εγγονή της δεν χορταίνει να την ακούει και να τρώει καρπούζι. Μόνο όταν έρχεται ο αγαπημένος της φίλος, ο Λεωνίδας, να την πάρει για να βουτύξουν στη θάλασσα, αφήνει τη γιαγιά, τα παραμύθια και το καρπούζι.

Ένα καλοκαίρι όμως κάτι αλλάζει, το σπίτι της γιαγιάς είναι εκεί, το ίδιο και η πολυθρόνα της με τα ξεθωριασμένα λουλούδια, όμως η γιαγιά τους κοιτάζει ψηλά από τον ουρανό. Το κορίτσι συνεχίζει θα απολαμβάνει τη θάλασσα και το γλυκό καρπούζι.

Όσο για τα παραμύθια κάθεται στη βεράντα της γιαγιάς με το φίλο της τον Λεωνίδα και μαζί διαβάζουν για γοργόνες, δράκους και μάγισσες. Και η γιαγιά είναι σαν να ζωντανεύει, σαν να είναι δίπλα τους, να κουνάει το κεφάλι χαμογελαστή και να ρωτάει: “Θέλεις κι άλλο καρπούζι εγγόνα μου”; -“Ακόμα ένα παραμύθι θέλω γιαγιά”!

Συγγραφέας: Μπαμπέτα-Μπακιρτζή Ιωάννα

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφηση: Σταματιάδη Ντανιέλα

Σελίδες: 32

Ηλικία: 6

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link