Βιβλίο-πρόταση: Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι

Διαβάσαμε το νέο βιβλίο μυστηρίου “Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι” των εκδόσεων Μεταίχμιο  και μπορώ να πω ότι είναι συναρπαστικό για τους μικρούς επίδοξους ντετέκτιβ καθώς συνδυάζει κείμενο και έντονη (ασπρόμαυρη) εικονογράφηση σε μορφή κόμικ, με μια ενδιαφέρουσα, γεμάτη περιπέτεια ιστορία!

Ο Τζον Γουάτσον είναι ο νέος μαθητής στην Ακαδημία της οδού Μπέικερ. Την πρώτη του μέρα στο σχολείο είναι κάπως αγχωμένος, αλλά ευτυχώς γνωρίζει τη Μάρθα που τον ξεναγεί, τον συστήνει στους συμμαθητές του και φυσικά στον μυστηριώδη Σέρλοκ και τον αντιπαθητικό Μοριάρτι.

Ο Τζον γίνεται φίλος με τη Μάρθα και τον Σέρλοκ, τον οποίο θαυμάζει για την παρατηρητικότητά του, τις γνώσεις και το πνεύμα του και η ζωή του στην Ακαδημία της οδού Μπέικερ κυλάει όμορφα.

Σε μια επίσκεψη με το σχολείο τους στο Μουσείο Τέχνης συμβαίνει κάτι συγκλονιστικό! Το “Αλπικό Αστέρι”, το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου, εξαφανίζεται! Ολόκληρη χώρα αναστατώνεται και γίνεται πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Η αστυνομία αναλαμβάνει δράση και ευτυχώς ο κλέφτης συλλαμβάνεται άμεσα και το λαμπερό διαμάντι ξαναπαίρνει τη θέση του! Ο Σέρλοκ όμως με τη φοβερή του παρατηρητικότητα ανακαλύπτει ότι το διαμάντι στο Μουσείο είναι ψεύτικο!

Ο Τζον βρίσκεται μπλεγμένος σε μια απίστευτη περιπέτεια όπου με τον φίλο του Σέρλοκ και τη Μάρθα καλούνται να λύσουν το μυστήριο! Άραγε θα καταφέρουν να βρουν τον τρομερό κλέφτη του διαμαντιού πριν τελειώσει η χρονιά;

Συγγραφέας: Hearn Sam

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Hearn Sam

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Σελίδες: 184

Ηλικία: 9

Σειρά βιβλίου: Ακαδημία της οδού Μπέικερ

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link