Ο κύριος Κούνελος και το Εργοστάσιο Σοκολάτας + Διαγωνισμός

Μιας και οι μέρες για το Πάσχα πλησιάζουν, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω ένα πασχαλινό παιδικό βιβλίο, που είναι πολύ χαρούμενο, διασκεδαστικό, με ζωηρή εικονογράφηση, αλλά και με ωραία μηνύματα. Πρόκειται για το βιβλίο “Ο κύριος Κούνελος και το εργοστάσιο σοκολάτας¨, των εκδόσεων Μεταίχμιο, που έχει γράψει η συγγραφέας Έλις Ντόλαν και όταν το διαβάσαμε γελάσαμε και το απολαύσαμε!

Ξέρετε πώς φτιάχνονται τα σοκολατένια αβγά; Στο εργοστάσιο σοκολάτας του κυρίου Κούνελου εργάζονται ένα σωρό κότες κι ένας μονόκερος. Οι κότες τρώνε όλη τη σοκολάτα που παρασκευάζουν κι ύστερα γεννούν σοκολατένια αβγά! Όμως ο κύριος Κούνελος είναι πολύ άπληστος και ζητάει από τις κότες να εργάζονται ασταμάτητα και να γεννούν όλο και περισσότερα σοκολατένια αβγά, μέχρι που εκείνες αρχίζουν να δυσανασχετούν, να διαμαρτύρονται ότι θέλουν κι άλλα τρόφιμα εκτός από σοκολάτα, όπως για παράδειγμα σαλάτες, ότι χρειάζονται ξεκούραση και διακοπές και με το σύνθημα “Κότες ενωμένες ποτέ νικημένες” ξεκινούν απεργία!

Ο κύριος Κούνελος χρησιμοποιεί τον μοναδικό εργάτη που του έμεινε, τον μονόκερο, και τον βάζει να κάνει όλες τις εργασίες, όμως ο μονόκερος δεν αντέχει και τα παρατάει. Τότε ο κύριος Κούνελος πεισμώνει και αναλαμβάνει όλο το εργοστάσιο μόνος του. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε, αφού ο ίδιος ούτε αβγά γεννάει, ούτε ξέρει να χειρίζεται τα μηχανήματα του εργοστασίου με αποτέλεσμα να σπάσουν οι σωλήνες και η σοκολάτα να ξεχειλίσει από παντού, από καζάνια, παράθυρα και πόρτες. Ο κύριος Κούνελος κινδυνεύει να πνιγεί από την σοκολάτα και οι κότες που το αντιλαμβάνονται τον λυπούνται, σκέφτονται ότι πρέπει να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και τρέχουν να τον σώσουν. Έτσι ο κύριος Κούνελος καταλαβαίνει ότι εξαιτίας της απληστίας του κανείς δεν τον ήθελε και αρχίζει να σέβεται, να εκτιμά και να ακούει με τις εργάτριες του, τις κότες, με αποτέλεσμα να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να συνεργάζονται αρμονικά.

Είναι ένα ευκολοδιάβαστο κι ευχάριστο βιβλίο, με πολύ χιούμορ, με έξυπνη κι αστεία εικονογράφηση, καθώς και σημαντικά μηνύματα για την απληστία που μας κυριεύει και μπορεί να μας κάνει ανεπιθύμητους και να διώξει τους ανθρώπους από κοντά μας, αλλά και την αξία της συνεργασίας που μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Συγγραφέας: Έλις Ντόλαν

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ  και να το παραγγείλετε εδώ.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουμε συνολικά δύο αντίτυπα του βιβλίου “Ο κύριος Κούνελος και το εργοστάσιο Σοκολάτας” της συγγραφέως Έλις Ντόλαν! Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Μεταίχμιο για τη δωροθεσία!

Αν θέλεις να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω Facebook ακολούθησε τους όρους συμμετοχής, κλικ εδώ.

Αν θέλεις να πάρεις μέρος στο giveaway για 1 αντίτυπο του βιβλίου μέσω Instagram ακολούθησε τους όρους συμμετοχής, κλικ εδώ.

Για να είμαστε σε επαφή, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ)  ή ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).

Γενικοί όροι διαγωνισμού.

-Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και 27/03/2018.

-Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους όρους σε κάθε μέσο, ακυρώνονται.

-Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.

-Από την κλήρωση θα αναδειχθούν δύο τυχεροί, ένας μέσω Facebook κι ένας μέσω Instagram.

-Ο τυχερός μέσω Facebook θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook, ενώ ο τυχερός μέσω Instagram θα ειδοποιηθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Instagram. Οι τυχεροί θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, πχ τηλεφωνικώς.

-Αν οι τυχεροί κατοικούν στον νομό Αττικής, θα παραλάβουν τα δώρα τους από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), ενώ αν κατοικούν στην επαρχία, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

-Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.

-Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog My Little World δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

-Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία και καλό διάβασμα!

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link