Βιβλίο-πρόταση: “Ο θείος Πλάτων” και Εργαστήρι Χειροτεχνίας στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Η συγγραφέας Άλκη Ζέη είναι από τις αγαπημένες μου αφού τα βιβλία της είναι συνυφασμένα με τα προεφηβικά μου χρόνια. Κάθε βιβλίο της και μια περιπέτεια, ένα μαγικό ταξίδι στις λέξεις και την πλούσια γραφή της, μια νέα φιλία με τους ήρωες του!

Ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία είναι Ο θείος Πλάτων, ένα βιβλίο με ήρωες δύο μικρά παιδιά κι ένα γαϊδουράκι, όχι αληθινό, αλλά από εκείνα που συνηθίζουν να συντροφεύουν τα παιδιά στο παιχνίδι τους, τα πάνινα. Τα δύο παιδιά, η Ειρήνη και ο μικρότερος αδερφός της ο Γιάννης ζουν στη Μόσχα με τους εξόριστους Έλληνες γονείς τους. Κάποια στιγμή ο θείος Πλάτωνας από την Ελλάδα τους στέλνει δώρο ένα παιχνίδι γαϊδουράκι που τα παιδιά το λατρεύουν και του δίνουν το όνομα Πλάτων! Δεν είναι ένα συνηθισμένο γαϊδουράκι, αλλά ένα πολύ ξεχωριστό αφού καταφέρνει να μιλάει με τα δύο παιδιά και μάλιστα μας διηγείται όλη την ιστορία.

Ο Πλάτων ζει την καθημερινότητα των δύο παιδιών κι όλης της οικογένειας και μαθαίνει ένα σωρό πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι χωράει το μικρό, από αφρολέξ, μυαλό του. Η ζωή της οικογένειας στη Μόσχα κυλάει όμορφα και τα δύο παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα. Οι γονείς τους όμως και ιδιαίτερα η μητέρα τους αδημονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ώσπου έρχεται η πολυπόθητη στιγμή της επιστροφής των εξόριστων Ελλήνων στην πατρίδα τους και οι γονείς των παιδιών τους ανακοινώνουν ότι σύντομα θα αναχωρήσουν για τη γενέτηρά τους. Η Ειρήνη λυπάται πολύ και δεν θέλει με τίποτα να αφήσει τις φίλες της, το σχολείο της, την αγαπημένη της δασκάλα και μαζί με τον Γιάννη και τον Πλάτωνα καταστρώνουν ένα σχέδιο…

Συγγραφέας: Άλκης Ζέη

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελίδες: 119

Ηλικία: 10

Εικονογράφηση Εξώφυλλου: Μυρτώ Δεληβοριά

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ και να το παραγγείλετε εδώ.

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας βιβλίου που πλησιάζει και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, διοργανώνουμε ένα εργαστήρι χειροτεχνίας το Σάββατο 21 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) όπου θα ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο της Άλκης Ζέη! Παίρνοντας έμπνευση από τα εξώφυλλα των κλασικών βιβλίων της αγαπημένης μας συγγραφέως, θα δημιουργήσουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους παιχνιδιάρικες ομπρέλες και τρελούτσικους γαϊδαράκους, θα ζωγραφίσουμε και θα διασκεδάσουμε. Μαζί μου θα είναι η blogger Ζήνα από το Ef Zin Creations, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι οι bloggers Μαρία από το Mommy Jammi και η Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς.

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η συγγραφέας και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά χρειάζεται δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

Σας περιμένω όλους!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link