Βιβλίο-πρόταση: Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα

Το βιβλίο “Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα” με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην παρουσίαση του από την ίδια τη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα-Μπακιρτζή, σε μια εκδήλωση που είχαν οργανώσει οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Μου άρεσε πολύ γιατί μιλάει για τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται μεταξύ των παιδιών (είτε είναι φίλοι είτε αδέρφια), τον τρόπο που διαχειρίζονται την απογοήτευσή τους όταν χάνουν και πως μπορεί να επηρεάσει τη φιλία τους. Νομίζω (είμαι βέβαιη δηλαδή) ότι όλα τα παιδιά θέλουν να κερδίζουν, κανένα δεν θέλει να χάνει κι όταν αυτό συμβαίνει τότε είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν το θυμό τους και τα συναισθήματά τους.

Ο Αχιλλέας, με το ηρωικό του όνομα, είναι ένα μοναχοπαίδι, καλός μαθητής και πολυάσχολος, που έχει μάθει να είναι πρώτος σε όλα. Είναι πρώτος στο σχολείο, πρώτος στην κολύμβηση, πρώτος στο πιάνο, πρώτος στο καράτε, πρώτος στο σκάκι, παντού πρώτος! Ποτέ δεν χάνει ο Αχιλλέας, ακόμα και το φλουρί της βασιλόπιτας πάντα αυτός το κερδίζει! Όμως αντίπαλοι στα παιχνίδια του είναι συνήθως η μαμά του, ο μπαμπάς του, η γιαγιά και ο παππούς του. Ολόκληρη η οικογένειά του έχει υψηλές προσδοκίες από τον Αχιλλέα και κυρίως η μαμά του που πιστεύει ότι αν ο γιος της κερδίζει πάντα, θα του γίνει συνήθεια και θα προσπαθεί ακόμα περισσότερο σε όλα για να είναι πρώτος.

Όμως ο Αχιλλέας είναι ένα απλό, συνηθισμένο παιδί που αισθάνεται μοναξιά αφού ο μοναδικός του επιστήθιος φίλος είναι ο Πάτροκλος, το σκυλάκι του. Στην πραγματικότητα έχει ανάγκη το παιχνίδι κι όλα τα ωραία πράγματα που κάνουν μαζί οι φίλοι. Όταν στο σχολείο του έρχεται ο Λεωνίδας (κι αυτός με ηρωικό όνομα) τότε τα πράγματα γίνονται κάπως περίεργα αφού ο καινούργιος συμμαθητής του είναι κι αυτός πρώτος και μάλιστα πολύ συχνά όσο κι αν προσπαθεί ο Αχιλλέας δυσκολεύεται να τον φτάσει. Τα δύο παιδιά αρχίζουν να γίνονται φίλοι και να παίζουν μαζί, μέχρι που σε μια παρτίδα σκάκι ο Αχιλλέας χάνει, θυμώνει, κλοτσάει τα πιόνια στον αέρα και τότε ο φίλος του φεύγει. Ο Αχιλλέας αισθάνεται στενοχωρημένος κι ακόμα πιο μόνος. Έρχεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη δυσκολία που αν την ξεπεράσει θα είναι πιο η σπουδαία νίκη του, δηλαδή να συνειδητοποιήσει ότι είναι πιο σημαντικό να έχει φίλους που τον αποδέχονται και περνάει μαζί τους όμορφα και φυσικά να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν γίνεται πάντα να κερδίζει, αλλά θα πρέπει να μάθει και να χάνει! Χμμ, όχι και τόσο εύκολο για ένα παιδί που έχει μάθει μόνο να κερδίζει, λέτε να τα καταφέρει?

Επιπλέον στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα βρείτε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αρέσουν πολύ στα παιδιά.

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα-Μπακιρτζή

Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εικονογράφος: Θέλντα Μιμηλάκη

Σελίδες: 56

Ηλικία: 7+

Σειρά βιβλίου: Διαβάζω ιστορίες

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου  εδώ  και να το παραγγείλετε εδώ.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

4 Comments
  1. Σωτηρία μου, πολύ ενδιαφέρουσα η θεματολογία του βιβλίου…Τα δικά μου δυσκολεύονται πολύ στη διαχείριση της ήττας, οπότε θα το ψάξω να το διαβάσουμε γιατί νομίζω θα μας φανεί χρήσιμο…Φιλάκια!

    1. Φαίη μου νομίζω ότι είναι μια δυσκολία που έχουν τα περισσότερα παιδιά μικρής ηλικίας! Είναι πολύ πολύ καλογραμμένο κι ενδιαφέρον βιβλίο! Φιλιάαααα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link