Βιβλίο-πρόταση: Η οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα

Το βιβλίο “Η οδύσσεια του μικρού Οδυσσέα” γράφτηκε από μια φίλη blogger, μαμά δύο μικρών αγοριών που θέλησε να βάλει το δικό της λιθαράκι στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας, με αρκετή επιτυχία μπορώ να πω! Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το γεγονός ότι εμείς οι γονείς κάνουμε πολλά χατίρια στα παιδιά μας προκειμένου να μην τους λείψει τίποτα, καταφεύγουμε σε υπερβολές και δυσκολευόμαστε να θέσουμε όρια, με αποτέλεσμα να τα οδηγούμε στην πλεονεξία, που σίγουρα καλό δεν κάνει!

Ο Οδυσσέας ήταν ένα αγοράκι 6 χρονών που ζει με τους γονείς του και τη μικρή του αδερφή σε ένα σπίτι που πλημμυρίζει  αγάπη και φροντίδα. Στα δύο παιδιά δεν λείπει τίποτα, αφού παντού στο σπίτι τους υπάρχουν παιχνίδια, ρούχα και πράγματα και η οικογένειά τους είναι από τις πιο εύπορες του χωριού.

Οι γονείς του είναι άνθρωποι εργατικοί, ταπεινοί και φιλότιμοι, που προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά τους ότι όλα όσα εκείνα έχουν δεν είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά. Ο Οδυσσέας όμως δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό και έχει γίνει πολύ πλεονέκτης, απαιτητικός κι ανυπάκουος. Ότι βλέπει το θέλει και αν δεν το αποκτήσει κλαίει και χτυπιέται ασταμάτητα! Οι γονείς του στενοχωριούνται απίστευτα καθώς βλέπουν ότι ο γιός τους όσο μεγαλώνει αποκτάει ακόμα χειρότερη συμπεριφορά.

Ένα πρωινό, καθώς ο Οδυσσέας χαιρέτησε τη μαμά του και τον άφησε η μαμά του στο σχολείο, είδε ένα μπαλόνι να πετά και χωρίς να το καλοσκεφτεί το ακολούθησε. Εκείνο συνεχώς του ξεγλιστρούσε αλλά ο Οδυσσέας συνέχιζε να το κυνηγάει μέχρι που σταμάτησε λαχανιασμένος για να πάρει μια ανάσα. Τότε κατάλαβε ότι είχε βρεθεί στο μεγάλο δάσος πέρα από το χωριό.

Στην αρχή ήταν όμορφα καθώς έπαιζε με τα ζωάκια, κυλιόταν στο χορτάρι και χοροπηδούσε από βράχο σε βράχο. Όταν όμως νύχτωσε, ο Οδυσσέας άρχισε να φοβάται, να κρυώνει και να πεινάει. Συνέχεια σκεφτόταν “μαμά, μπαμπά, που είστε?” κι έκλαιγε απαρηγόρητος. Του έλειπε το ζεστό σπιτικό του, τα παιχνίδια του, η αδερφή του και οι γονείς του.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε από μια βροντερή φωνή. Ένας ψαράς ήταν εκεί κοντά και μάλωνε το σκύλο του. Τότε ο Οδυσσέας πήγε κοντά του και ο ψαράς τον πήρε στο φτωχικό του σπίτι. Βλέποντας πόσο φτωχό ήταν το σπίτι του ψαρά και τι λιγοστά τρόφιμα είχε για να τραφεί η οικογένεια θυμήθηκε το δικό του σπίτι και όλα τα καλούδια που είχε αλλά δεν τα εκτιμούσε.

Στο σπίτι του ψαρά δεν υπήρχαν ούτε γυαλιστερά τρενάκια, ούτε ντουλάπες ξέχειλες με ρούχα, ούτε φρεσκοψημένα βουτυράτα κρουασάν, υπήρχε όμως αγάπη και καλοσύνη! Με τη βοήθεια του ψαρά ο Οδυσσέας γύρισε σπίτι του, χάρηκε απίστευτα που είδε τους γονείς του και την αδερφή του και έγινε άλλο παιδί αφού μέσα από αυτή την εμπειρία του κατάλαβε ότι τα πολλά πράγματα, παιχνίδια, ρούχα, κτλ δεν μας κάνουν ευτυχισμένους.

Η μικρή “οδύσσεια¨ που έζησε τον βοήθησε να εκτιμήσει όλα αυτά που του προσφέρονταν πλουσιοπάροχα και να αναθεωρήσει όλα όσα πίστευε ως τότε!

Συγγραφέας: Έφη Αργυροπούλου

Εικονογράφηση: Ευτυχία Στυλιανέα

Σελίδες: 40

Ηλικία: 3+

Αν θέλετε να προμηθευτείτε το βιβλίο αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τη συγγραφέα κάνοντας κλικ εδώ, στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6936-807649.

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link