“Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες”

Διαβάσαμε το βιβλίο “Η αγελάδα που έγινε βουνό και άλλες ιστορίες” των εκδόσεων Παπαδόπουλος που έγραψε η Τσιαντή Σταματούλα, ένα βιβλίο με αυτοτελείς ιστορίες για καληνύχτα που έχουν κάτι νοσταλγικό και θυμίζουν τις ιστορίες που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας όταν είμασταν εμείς παιδιά! 

Τι θα συμβεί όταν γίνεται ψηφοφορία
μ’ ένα μόνο πρόβατο και πέντε λύκους;
Θα χωρέσουν όλα τα παιδιά στον γάιδαρο λεωφορείο;
Η αγελάδα πώς έγινε…βουνό;

Συγκεκριμένα το βιβλίο αυτό περιέχει 6 σχετικά σύντομες ιστορίες που διαδραματίζονται στην εξοχή και στο χωριό με πρωταγωνιστές κυρίως ζώα που αγαπούν τα παιδιά να ακούνε ιστορίες με αυτά, όπως η αγελάδα, ο λύκος, η αλεπού και ο κόκορας. Όλες οι ιστορίες είναι αρκετά πρωτότυπες και διδακτικές, γεμάτες φαντασία, όμορφο λεξιλόγιο, αν και ορισμένες (κατά τη γνώμη μου) τελειώνουν κάπως απότομα, είναι αναπάντεχες και σίγουρα μας μεταφέρουν αισιόδοξα μηνύματα. Επίσης έχουν κάτι από την ηρεμία και την ανεμελιά των δικών μας παιδικών χρόνων.

-Η αγελάδα που έγινε βουνό

-Ο γάιδαρος λεωφορείο

-Ο καλός γιατρός

-Ο κόκορας καπετάνιος

-Πέντε λύκοι κι ένα πρόβατο

-Η Σοφία και η κότα

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ.

Συγγραφέας: Τσιαντή Σταματούλα

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφος: Σγουρός Γιώργος

Σελίδες: 48

Ηλικία: 6+



Δείτε επίσης

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link