Βιβλίο-πρόταση: Γούλφι

Το βιβλίο “Γούλφι” του συγγραφέα Alex Latimer μας το έκαναν πρόσφατα δώρο φίλοι μας, που γνωρίζουν την αγάπη μας για τα βιβλία και το έχουμε λατρέψει. Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι, που μιλάει για τη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αποδοχή, για το γεγονός ότι όλοι νιώθουμε την ανάγκη να ανήκουμε σε μια ομάδα που μας δέχεται και μας αγαπά ακριβώς για αυτό που είμαστε κι όχι για αυτό που θα θέλαμε να είμαστε.

Η ιστορία του βιβλίου μιλάει για μια λύκαινα κι ένα προβάτο που αγαπήθηκαν πολύ και παρ΄ όλες τις αντιρρήσεις της αγέλης και του κοπαδιού παντρεύτηκαν κι απέκτησαν έναν γιο, τον Γούλφι.

Ο Γούλφι δεν ήταν ούτε πρόβατο ούτε λύκος. Για την ακρίβεια ήταν μισός λύκος, αφού είχε το σουβλερό ρύγχος της μητέρας του, τα μυτερά αυτιά της και τη μακριά φουντωτή ουρά της, και μισός πρόβατο, αφού είχε το απαλό και μαλλιαρό σώμα του πατέρα του.

Μια μέρα καθώς ο Γούλφι βοσκούσε στις πλαγιές απόμερων μακρινών λόφων, συνάντησε μια αγέλη λύκων, εκείνοι τον κοίταξαν καλά καλά και τον ρώτησαν: “Πώς είσαι έτσι εσύ? Τι είσαι?” Ο Γούλφι προσπάθησε να τους πείσει ότι είναι μόνο λύκος, κούρεψε το απαλό και μαλλιαρό τρίχωμά του και πέρασε μέρες μαζί τους προσποιούμενος ότι του αρέσει να κάνει ότι και οι λύκοι. Σύντομα όμως δεν ήταν ευχαριστημένος ούτε ευτυχισμένος με την αγέλη των λύκων κι αποφάσισε να μην ξαναπάει στην παρέα τους.

Έτσι ξεμάκρυνε από την άλλη πλευρά του λιβαδιού για να βοσκήσει κι εκεί συνάντησε ένα κοπάδι από πρόβατα. “Πώς είσαι έτσι εσύ? Τι είσαι?“, τον ρώτησαν τα πρόβατα και ο Γούλφι σκέφτηκε να δοκιμάσει να είναι μόνο πρόβατο. Έτσι προσπάθησε να κρύψει οτιδήποτε θύμιζε πάνω του λύκο. Όμως μετά από λίγο ούτε με τα πρόβατα ήταν ευτυχισμένος.

Ένιωθε πολύ στενοχωρημένος κι όταν τον βρήκαν οι γονείς του να κλαίει επειδή δεν ανήκει πουθενά, του εξήγησαν ότι είναι απλά διαφορετικός, δηλαδή ξεχωριστός κι αν θέλει να είναι ευτυχισμένος δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό που είναι και να γίνει κάτι άλλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει πίστη στον εαυτό του και σίγουρα θα βρει τους φίλους που θα τον αποδέχονται όπως είναι και θα τον κάνουν ευτυχισμένο!

Είναι μια αστεία, καλογραμμένη και τρυφερή ιστορία που μας έβαλε σε σκέψεις γιατί, κατά τα ψέμματα, είναι δύσκολο να είναι κάποιος διαφορετικός, κι όσο πιο μικρός είναι τόσο πιο δύσκολο να το διαχειριστεί. Δείχνει με έξυπνο τρόπο στα παιδιά ότι δεν γίνεται να είμαστε όλοι ίδιοι κι ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να πιστεύουν στον εαυτό τους και τότε και οι γύρω τους θα τα αποδεχθούν για αυτό που είναι και θα έχουν αληθινούς φίλους.

Οι εκδόσεις Φουρφούρι είναι ένα νέο ξεκίνημα στο χώρο του παιδικού (κυρίως) βιβλίου και προσωπικά μου αρέσουν γιατί επιλέγουν βιβλία με καλογραμμένες ιστορίες, ιδιαίτερη εικονογράφηση και μοναδικούς χαρακτήρες. Τα βιβλία τους αντιμετωπίζουν τις προκαταλήψεις, προωθούν την ισότητα, διεγείρουν τη φαντασία και γοητεύουν τα παιδιά μέσα από τη μαγεία της αφήγησης!

Συγγραφέας: Άλεξ Λάτιμερ

Εκδότης: Φουρφούρι

Εικονογράφηση: Πάτρικ Λάτιμερ

Σελίδες: 32

Σειρά βιβλίου: Brainfood

Καλό διάβασμα!

Για να είμαστε σε επαφή, μη ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα του My Little World  ή συμπληρώστε το e-mail σας στην αρχική σελίδα του blog ή ακολουθείστε με στο instagram

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link