Βιβλίο-πρόταση: “Γιατί δεν έχω κέφια;”

Είναι καιρός τώρα που θέλω να γράψω για το βιβλίο αυτό που έχει γίνει από τα αγαπημένα μας γιατί μιλάει για τις μικρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε μικροί και μεγάλοι καθημερινά, που μας χαλάνε τη διάθεση, μας κάνουν να ξεχνιόμαστε και να ξεσπάμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους με συνέπεια να τους στεναχωρούμε, να τους πληγώνουμε και φυσικά να τους κάνουμε αποδέκτες των αρνητικών συναισθημάτων μας, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους αναπαράγουν.

Είναι μια μέρα βροχερή,
μια γκρίζα μέρα με βροχή
και το κέφι έχει χαθεί
για ένα φιλί που δεν έχει δοθεί!
Κανείς δε μιλάει ευγενικά:
ούτε η μαμά στον Φίλιππο,
ούτε ο Φίλιππος στην αδελφή του,
ούτε η αδελφή του στη φίλη της…

Όλα ξεκινούν από το ξεχασμένο φιλί του μπαμπά προς τη μαμά καθώς εκείνος φεύγει για τη δουλειά του. Η μαμά στενοχωριέται, θυμώνει και σε συνδυασμό με τη βροχερή ημέρα που επιβαρύνει την άσχημη διάθεσή της, ξεσπάει στον μικρό γιο της το Φίλιππο, ο οποίος με τη σειρά του ξεσπάει στην αδερφή του κι εκείνη στην καλύτερή της φίλη! Περιγράφει μία ανθρώπινη συμπεριφορά που εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές, δηλαδή να έχω θυμώσει κι άθελά μου να στεναχωρήσω κάποιον ή απλά να δημιουργήσω ένταση και άσχημο κλίμα. Αυτό έχει συμβεί και στα παιδιά μου που λόγω μικρής ηλικίας είναι ακόμα δυσκολότερο να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Όμως με μικρή προσπάθεια και μια καλή κουβέντα το αρνητικό κλίμα μπορεί να αναστραφεί και η διάθεσή μας να είναι πάλι καλή.

Είναι ένα βιβλίο που το έχω λατρέψει και το διαβάζουμε συχνά γιατί πραγματικά διδάσκει πόσο σημαντική μπορεί να είναι μια μικρή πράξη αγάπης και ευγένειας, πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει την κακή μας διάθεση και να μας κάνει πάλι χαρούμενους και φυσικά ότι όταν δίνουμε αγάπη παίρνουμε μόνο αγάπη!

Γιατί δεν έχω κέφια;

Συγγραφέας: Zolotow Charlotte

Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μετάφραση: Δρούζα Χριστίνα

Αριθμός Σελίδων: 32

Ηλικία: 5+

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

12 Comments
  1. Σωτηρία μου, φαίνεται ένα πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο. Θα το έχω υπόψη μου. Άλλωστε οι μικρές πράξεις αγάπης και ευγένειας αφορούν όλους μας, όχι μόνον τα παιδιά, αλλά ιδίως τους ενήλικες. Σε φιλώ, φίλη μου.

    1. Ειναι όπως ακριβώς τα λες, συνήθως απο εμάς τους ενήλικες ξεκινούν ολα αφού τα παιδιά μας έχουν ως πρωτυπο και μας αντιγράφουν! Τα φιλια μου!

  2. Πραγματικά αυτό με την μεταφερόμενη ένταση είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας! Ειδικά τα τελευταία χρόνια με τα τόσα προβλήματα το βλέπεις ακόμη και στον δρόμο, στο σούπερ μαρκετ παντού… θυμωμένα πρόσωπα, ένταση που μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μακάρι όλοι να μπορούσαν να σκεφτούν πως ένα τόσο δα μικρό πραγματ΄΄ακι θα μπορούσε να σπάσει αυτή την αλυσίδα…

    1. Είναι ακριβώς όπως τα λες Χριστίνα μου! Παρασυρόμαστε από μικρά ή μεγάλα περιστατικά και μεταφέρουμε την άσχημη διάθεσή μας στους διπλανούς μας με αποτέλεσμα να γίνεται όλο αυτό μια ασταμάτητη αλυσίδα! Μακάρι… Τα φιλιά μου

  3. Πολύ όμορφη πρόταση Σωτηρία!! Προσπαθώ να φτιάξω σιγά σιγά τη βιβλιοθήκη του μικρούλη μου με αξιόλογα βιβλιαράκια και νομίζω αυτό αξίζει να μπει στο δωμάτιο μας. Αν και πολύ πολύ μικρούλης ακόμη έχω ξεκινήσει να του διαβάζω. Καλημέρα!! 🙂

    1. Σε ευχαριστώ Μαριάνθη! Κι εγώ, όσο κι αν σου φανεί περίεργο, από πολύ μωρά (8-10 μηνών) ξεκίνησα να διαβάζω παραμύθια στα παιδιά μου και για αυτό τα έχουν αγαπήσει! Είναι πολύ ωραίο βιβλίο και σου το προτείνω! Τα φιλιά μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link