Χριστουγεννιάτικες κάρτες με κουμπιά

xristougenniatikes_kartes_mylittleworldgr

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες μας πάντα είναι χειροποίητες! Θεωρώ ότι κάθε τι χειροποίητο κρύβει μέσα του λίγη από την αγάπη και το μεράκι του δημιουργού του. Είτε πρόκειται για κάτι σπουδαίο, είτε για κάτι απλό όπως οι χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Τις φτιάχνουμε κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και χαρά με τα κορίτσια μου και πάντοτε το αποτέλεσμα μας ενθουσιάζει! Εξάλλου είναι και μία από τις δραστηριότητες που κρύβει το Advent Calendar μας!

Πάμε να δούμε τι χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας.

handmade-christmas-cards-χριστουγεννιάτικες-κάρτες

Υλικά για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες

-Χριστουγεννιάτικες κορδέλες

-Χαρτόνια Α4 (εμείς χρησιμοποιήσαμε κόκκινα και πράσινα)

-Κουμπιά χειροτεχνίας (πολύχρωμα)

-Κόλλα χειροτεχνίας (υγρή)

-Ψαλίδι, μολύβι

-Συρραπτικό

Ξεκινήσαμε διπλώνοντας τα χαρτόνια μας στη μέση για να έχουν τη μορφή κάρτας. Με το μολύβι έκανα έναν κύκλο στο μέσο (περίπου) της κάρτας. Ύστερα, βάλαμε υγρή κόλλα πάνω στον κύκλο που σχεδίασα.

handmade-christmas-cards-χριστουγεννιάτικες-κάρτες

Μετά η Ελένη και η Έλλη άρχισαν να κολλάνε τα πολύχρωμα κουμπιά πάνω στο χαρτόνι, σχηματίζοντας ένα στεφάνι. Έπειτα, κόψαμε ένα κομμάτι κορδέλα και το κολλήσαμε στο σημείο που τελειώνει το στεφάνι μέχρι το πάνω μέρος της κάρτας. Φτιάξαμε κι ένα μικρό φιογκάκι από την κορδέλα που το κολλήσαμε με το συρραπτικό.

handmade-christmas-cards-χριστουγεννιάτικες-κάρτες

Στο κέντρο του φιόγκου κολλήσαμε κι ένα κουμπάκι για να μη φαίνεται το σύρραπτρο του συρραπτικού. Κι έτοιμη η κάρτα μας, φτιαγμένη με αγάπη, κέφι και μεράκι για τις χειροτεχνίες!

Εμείς φτιάξαμε κάρτες σε διάφορα μεγέθη και με διάφορα χαρτόνια (από όσα είχαμε διαθέσιμα). Έτσι περάσαμε ένα πολύ δημιουργικό απόγευμα! Κάποιες από τις κάρτες μας ταξιδεύουν ήδη για να φτάσουν σε αγαπημένα μας πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ωραία κι εύκολη δραστηριότητα για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας!

Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μας!


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).


Εσείς φτιάχνετε χειροποίητες κάρτες για τους αγαπημένους σας;

handmade-christmas-cards-χριστουγεννιάτικες-κάρτες

Σας φιλώ…

My Little World

Καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Σωτηρία, μαμά της Ελένης και της Έλλης και σύζυγος του Δημήτρη. Μαζί σας μοιράζομαι στιγμές, σκέψεις, δημιουργίες! Σας ευχαριστώ που επισκεφτήκατε το blog μου. Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Γεια σας, είμαι η Σωτηρία και σας καλωσορίζω στο My Little World. Το επάγγελμά μου είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα εφαρμοσμένα Χρηματοοικονομικά. Αγαπώ πολύ την επικοινωνία, την καλή παρέα, τα ταξίδια, τις χειροτεχνίες.

Διαβάστε περισσότερα...

Facebook | Instagram | Pinterest

ΑΡΧΕΙΟ
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

familives

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι λαμβάνοντας όλα τα άρθρα μας στο email σας.
close-link