Η στραπατσάδα ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Απλή, γρήγορη αλλά συνάμα γκουρμέ! Φτιάχνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε όλη την Ελλάδα, η δίκη μου εκδοχή είναι αυτή με νόστιμες πιπεριές και φρέσκια ντομάτα! Συνοδεύεται με κρύα μπύρα ή κρασάκι. Πάμε να σου πω τη συνταγή!
Στραπατσάδα – το αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό
Υλικά
5 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε φέτες
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
2 αυγά
250 γρ. φέτα
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Σε ένα τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
2.Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς.
3.Με τα χέρια σπάμε την φέτα σε χοντρά κομμάτια μέσα στο τηγάνι, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο ακόμη.
Ένα από τα ωραιότερα και ευκολότερα καλοκαιρινά φαγητά! Το ψωμί είναι απαραίτητο συνοδευτικό για τις κατάλληλες βουτιές!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συνταγή από τον Σάκη Τολίκα. Περισσότερες συνταγές του θα βρεις στο The_coook.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, γραφτείτε στο newletter (κλικ εδώ), ακολουθήστε με στο Instagram (κλικ εδώ) και στο Facebook (κλικ εδώ).
Δείτε επίσης
Σαλάτα οσπρίων με σάλτσα ταχινιού
.
Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο με σος γιαουρτιού
.